Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony pro PS3 připravuje nový pohybový ovladač

12.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Sony pro PS3 připravuje nový pohybový ovladač
Majitelé herních konzolí Sony PlayStation 3 mohou zbystřit, protože pro ně se chystá zcela nový pohybový ovladač PlayStation Move dovolující intuitivní ovládání postav a objektů ve hrách. Na tom v postatě postavilo svou strategii Nintendo...
Majitelé herních konzolí Sony PlayStation 3 mohou zbystřit, protože pro ně se chystá zcela nový pohybový ovladač PlayStation Move dovolující intuitivní ovládání postav a objektů ve hrách. Na tom v postatě postavilo svou strategii Nintendo se svou herní konzolí Wii, i když technická realizace se poněkud liší.



PlayStation Move sestává z pohybového ovladače, doplňkového ovladače a také kamery PlayStation Eye, která bude detekovat přesný pohyb a polohu ovladače v 3D prostoru, takže hráči by se měli cítit tak, jako by skutečně byli ve hře. Samotný ovladač nabídne pohybové snímače včetně tříosého gyroskopu i akcelerometru a "snímače zemského magnetického pole" (čili kompas). Kamera také bude snímat měnící se barvy u koule (viz foto).

Doplňkový ovladač zase bude mít analogovou páčku a směrová tlačítka. Ten ale lze nahradit bezdrátovým ovladačem DUALSHOCK či SIXAXIS. Napájení zajistí Li-Ion akumulátor a připojení zase rozhraní Bluetooth. Podporu již vyjádřilo na 36 vývojářů a vydavatelů her a jen SCE Worldwide Studios chystá na svůj fiskální rok 2010 více než 20 her s podporou PS Move.

Produkt bude uveden na trh na podzim, ale cenu se ještě nedozvíme; nebyla určena.

Zdroj: TZ Sony