Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Reader PRS-505: Přítel vášnivého čtenáře

2.10.2007, Pavel Bureš, aktualita
Sony Reader PRS-505: Přítel vášnivého čtenáře
Společnost Sony představila svoji druhou čtečku elektronických knih. Nejde o druhou generaci, spíše o řadu několik vylepšení, jež rozšiřují možnosti eČtečky. Mezi hlavní přednosti nové verze patří vylepšená technologie E-Ink přinášející...
Společnost Sony představila svoji druhou čtečku elektronických knih. Nejde o druhou generaci, spíše o řadu několik vylepšení, jež rozšiřují možnosti eČtečky. Mezi hlavní přednosti nové verze patří vylepšená technologie E-Ink přinášející vyšší jas a lepší odezvu. Rozměry jsou 175 x 122 x 8 mm, jedná se tedy o velmi tenké zařízení. Ve srovnání s kapesními počítači nebo smartphony je čtečka o něco těžší, váží 255 gramů. Sony Reader PRS-505 se bude prodávat ve dvou barevných provedeních – ve stříbrné a tmavě modré.

6" displej nabízí velmi jemné rozlišení 800 x 600 bodů, podporuje 8 odstínů šedé.




Kapacita vestavěné paměti dostupné uživateli činí 192 MB, lze ji však rozšířit pomocí karet Memory Stick Duo (max. 8 GB) a SecureDigital (max. 2 GB). Pro uživatele, jež používají jednu kartu s velkou kapacitou (nejčastěji SD či MMC) ve více přístrojích je informace o podpoře nejvýše 2 GB SD karet špatnou zprávu, ale co se dá dělat, Sony se snaží ve všech produktech propagovat "svoje" Memory Sticky.

Podpora formátů s nijak výrazně neliší ani od konkurence, ani od předchůdce z vlastní stáje. PDF a TXT je klasika, Sony krom toho nabízí také RTF, JPG a BBeB. K připojení k počítači slouží rozhraní USB 2.0, nové knihy lze do čtečky nahrávat jak pomocí dodávané aplikace, tak i přímo díky podpoře mass storage.

V době psaní článku nebyla čtečka Sony Reader PRS-505 v internetovém obchodě Sony Style dostupná. V době, kdy čtete tyto řádky, je pravděpodobné, že si přístroj již budete moci zakoupit za 300 USD.

Zdroj: MobileRead