Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony rozšiřuje škálu CompactFlash karet

21.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
Sony rozšiřuje škálu CompactFlash karet
Divize Recording Media & Energy společnosti Sony Europe uvádí nové CompactFlash karty. Zveřejněny tak byly technické specifikace nejnovější vysokorychlostní CompactFlash paměťové karty. Karta CompactFlash s rychlostí 300x bude dostupná v...
Divize Recording Media & Energy společnosti Sony Europe uvádí nové CompactFlash karty. Zveřejněny tak byly technické specifikace nejnovější vysokorychlostní CompactFlash paměťové karty. Karta CompactFlash s rychlostí 300x bude dostupná v několika skladovacích kapacitách. Rychlost zápisu potom bude až 45MBps a cílená je na uživatelé digitálních fotoaparátů a kamer, oznámila sama společnost Sony. Využití má najít především u profesionálních fotografů, ale také u amatérů, kteří používají digitální zrcadlovky. Vybrat si budete moci z kapacit 2GB, 4GB a 8GB, kromě této karty jsou nabízeny i starší modely s rychlostí 66x a 133x, čímž se série CompacFlash karet společnosti Sony opět doplňuje a rozšiřuje.



Nová karta je kompatibilní s Ultra Direct Memory Access (přímý přístup k paměti), což je velká výhoda pro SLR fotoaparáty s podporou UMDA. Novinka z dílen společnosti Sony to však nebude mít na trhu příliš jednoduché a soutěžit bude muset například s již vypuštěným produktem společnosti Lexar, která má tuto 8GB kartu s rychlostí zápisu 45MBps také. CompactFlash 300x karta společnosti Sony bude dostupná od příštího měsíce, nicméně cena zůstává zatím neznámá. Záruka má být pětiletá.

Zdroj: Reghardware