Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony updatuje firmware konzolí PlayStation 3 a PSP

16.10.2008, Milan Šurkala, aktualita
Sony updatuje firmware konzolí PlayStation 3 a PSP
Společnost Sony aktualizovala systémový software (firmware) herních konzolí PlayStation 3 a PlayStation Portable (PSP). Firmware Sony PlayStation 3 verze 2.50 přináší podporu bezdrátových sluchátek s mikrofonem. Ty nabízí indikátor hlasitosti,...
Společnost Sony aktualizovala systémový software (firmware) herních konzolí PlayStation 3 a PlayStation Portable (PSP). Firmware Sony PlayStation 3 verze 2.50 přináší podporu bezdrátových sluchátek s mikrofonem. Ty nabízí indikátor hlasitosti, stavu baterie, funkci potlačení zvuku na obrazovce a režim HQ kvality.



Další novinkou je možnost pořizování snímků z her. Hráči se tak mohou pochlubit screenshoty ze zajímavých situací ve hrách. Dále je vylepšeno uživatelské rozhraní pro PS3 Trofeje. Ty se nyní díky ikonce úrovně Trofeje mnohem lépe porovnávají. Nové vlastnosti zahrnují i náhledy videosekvencí, informační panel pro přímé propojení s obchodem PlayStation Store, úsporu energie (možnost nastavit čas, kdy se má PS3 sama při nečinnosti vypnout) a přibyla také podpora Flash 9 v internetovém prohlížeči.

Firmware pro PSP ve verzi 5.00 přidává zejména možnost přímého propojení s obchodem PlayStation Store, díky čemuž lze stahovat hry a jiný obsah kdekoli, kde je Wi-Fi připojení. Dále se objevila klávesnice na obrazovce pro snadnější zadávání textu, vypínání při nečinnosti a video výstup na televizi.

Zdroj: TZ Sony
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.