Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.4.2006, Karel Polívka, soutěž
Cenou v této soutěži je zástupce high-endové produktové řady základních desek DFI - LANParty. Konkrétně se jedná o model DFI LANParty UT nF4 SLI-DR Venus z limitované série, kterých bylo při příležitosti 25. výročí od založení společnosti...
Froost (2) | 18.4.200612:34
Dal by si zde někdo čaj ??? :)
Odpovědět0  0
ravie (7) | 14.4.200611:47
Zdravím, poslední otázka, která zněla jaký je rozdíl mezi Lanparty a Lanparty UT ­(správná odpověď ­- FrontX, PCTranspo...­) mi přijde pochybná, uvážíme­-li, že třeba na www.dfi.cz se s tímto příslušenstvím distribuují jak LP, tak LP UT. Kdo mi to vysvětlí?
Odpovědět0  0
Harry_ (22) | 14.4.200614:40
Presne tak, take jsem si toho vsiml!
Odpovědět0  0
ravie (7) | 14.4.200615:06
Psal jsem šéfredaktorovi, už ve středu; jsem zvědav, jestli odpoví, zatím to neudělal. Přičítám to Velikonocům. A popravdě, pozice mrtvý brouk by mě naštvala víc, než kdyby prostě přiznali chybu a napravili to; pokud to dokážou vysvětlit, samozřejmě to vezmu.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 14.4.200616:07
Dobrý den. Není třeba to přičítat Velikonocům ­- pouze z časových důvodů nemůžu hned odpovídat na všechny dotazy, co mě přijdou. Pokud jde o vámi zmiňovanou skutečnost, tak mám potvrzeno ­(ze strany oficiálního zastoupení DFI na našem trhu­), že na stránkách www.DFI.cz je u inkriminovaných desek ze série LANParty UT chybný popis, který doposud nebyl opraven ­(vždy doporučuji vycházet z informací na primárním webu výrobce ­- tedy většinou buď .com nebo .com.tw­). Prý ale byla nějakou dobu jedna výjimka ­- základní deska LANParty UT 915P­-T12, u které prý v průběhu svého životního cyklu najednou změnili obsah balení a přídavné příslušenství se tam nějakou chvíli vyskytovalo ­- v současné době se však tento model již nevyrábí. Je tomu tedy skutečně tak, že přídavné příslušenství máte zaručené u základních desek ze série LANParty a u desek LANParty UT nikoli, přičemž DFI tyto dvě série právě tímto způsobem odlišuje. Do budoucna se navíc u nových modelů podle všeho se sérií LANParty nepočítá a bude jen LANParty UT ­- tedy bez přídavného příslušenství, uvidíme.
Odpovědět0  0
andre_z (155) | 16.4.200616:49
To je sice pekne, ale soutez se odehravala v nasi lokaci ­(CZ­) tudiz mne to co je psano na jejich jinych webech ­(COM nebo COM.TW­).
A soutez poradala firma ketra je distributorem techto desek. A ja osobne sem se rozhodoval co je spravne.....myslel sem si to, ale nakonec po shlednuti ceskych stranek. Sem zvolil tu spatnou odpoved ­(myslel sem ze je to chytak­). Jedine plus pro mne je to, ze jsem mel dostatecny pocet spravnych odpovedi pro slosovani.
Ale diky teto otazce....nebyla soutez az tak regulerni....mohli jste tu spatnou odpoved uznat.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 16.4.200617:59
To snad ani nemyslíte vážně. To, že české zastoupení DFI nedokáže správně přeložit popisky základních desek a má v tom na webu ­"hokej­", neznamená, že by to na skutečnosti, na kterou se otázka ptala, něco měnilo ­- ony rozdíly mezi řadami LANParty a LANParty UT jsou platné i v rámci ČR, tedy naší lokaci. Proto nevidím důvod, proč uznávat špatnou odpověď na jasnou otázku jen kvůli tomu, že někdo při překladu do češtiny zkopíroval něco, co neměl. Jak už jsem psal ­- osobně českým lokalizacím webů zahraničních výrobců už delší dobu nevěřím, a proto je ani při zjišťování informací vůbec nenavštěvuji ­- navíc u nich obecně bývá dlouhá časová prodleva, pokud jde o nové produkty.
Odpovědět0  0
andre_z (155) | 17.4.20069:09
Ano myslim. Sam jste psal, ze u jedne desky bylo toto prislusenstvi dadavano. A tvrdit, ze to co je na jejich oficialnich strankach napsano co se tyce prislusentsvi....musi byt smerodatne pro vsechny zeme???
"Stava se­" ­(netvrdim, ze je to pravidlo­), ze prislusenstvi ­(at obsah, nebo mnozstvi­) se muze lisit podle toho kde je prodavano. A ja osobne nejsem tak zbehly v anglictine, abych si cetl jenom pouze ENG weby. Jak uz sem psal...myslel jsem si to, ale radeji sem zvolil odpoved, ktera se mi zdala prijatelna v dalsim poradi.
Co se me prispevku do diskuze tyce nehodlal sem vyhlasovat nejaky bojkot...nebo stavku :­-­). Jen sem cekal odpoved ve stylu...­"No bylo to zavadejici maji tam chybu­", ale Vase odpoved.....???
(­"Jak už jsem psal ­- osobně českým lokalizacím webů zahraničních výrobců už delší dobu nevěřím­")
Tim chcete rict, ze vse co je cesky psano je spatne a cechum vubec neverite??? Takovych vlastencu vice...
Vas neomylny pristup mne privadi k dotazu ­"Proc jste si tedy SAM nevsimnul, ze u otazky2 je spatny nazev firmy???­" ...tohle neni FLAME. Je to jenom ukazka, ze chybu muze udelat i cesky web pri prekladu. Tudiz neni potreba odsuzovat ceske weby!!!!!
Neni to poprve, kdy byla nejaka odpoved v EXPERTIADE sporna. Ale kvuli tomu ji prece nebudu odsuzovat. Slo mi jen o lidsky pristup....
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 17.4.200613:18
Sam jste psal, ze u jedne desky bylo toto prislusenstvi dadavano­" ­- věděl jsem, že se toho chytíte, přesto jsem to napsal. Nicméně ­- jednalo se o časově omezenou výjimku, kterou ani DFI nijak nezviditelňovala ­(prostě najednou dorazily bez ohlášení základní desky s jinou výbavou, než jakou měly mít, což jsem ostatně psal v minulém příspěvku­) ­- oficiální rozdělení sortimentu ze strany DFI se tím však nijak nezměnilo.

Pokud bývá balení účelně rozdílné pro různé regiony, bývá u popisu také komentář, který na to poukazuje. Nicméně nechci odbíhat od toho, oč se tu jedná ­- otázka zněla, čím se tyto dvě série od sebe liší ­- odpověď je pouze jedna a vždy byla ­(tyto série jsou na trhu již dost dlouho a jejich rozdíly jsou prostě obecně známé, pokud se v této oblasti pohybujete­) ­- je to zkrátka rozdíl těch řad, nejde o počet přídavných SATA kablíků v krabici, ale o členění sortimentu DFI ­- a to poměrně výrazné, žádná jiná firma obdobnou výbavu jako mají desky ze série LANParty nemá. Proto nesouhlasím, že to bylo zavádějící ­- koneckonců je to expertiáda, výherce by měl být zběhlý a mít přehled ­- pak není ani google potřeba. Například o rozdílu mezi sériemi LANParty a LANParty UT jsme psali na našem serveru již dne 24.3.2005 v recenzi základní desky DFI LANParty UT NF4 SLI­-D ­(tato informace je hned jasně napsána na začátku první kapitoly­).

"Tim chcete rict, ze vse co je cesky psano je spatne a cechum vubec neverite??? Takovych vlastencu vice...­" ­- laskavě mi přestaňte přisuzovat něco, co jsem nikdy neřekl ­- toto beru jako pouhý výpad z vaší strany. Českým lokalizacím webů zahraničních výrobců nevěřím ­- je tam příliš velká chybovost, to ale může být problém i jiných lokalizací do jiných jazyků ­- nevím, nečtu je ­- vždy jdu přímo na hlavní stránky výrobce, kde mám ­"jistotu­", že nedošlo k chybě při překladu ­(jde pouze o snížení chybovosti lidského faktoru ­- nic víc­).

"Vas neomylny pristup mne privadi k dotazu ­"Proc jste si tedy SAM nevsimnul, ze u otazky2 je spatny nazev firmy???­" ­- opět výpad z vaší strany ­(navíc se ani netýká předmětu tohoto threadu­). V tomto případě se jednalo o překlep ­- pokud na tomto ale chcete bazírovat, tak je to už pouhé rýpání ­- stojím si za tím, že pokud někdo ví, která v případě této otázky ­"bije­", tak z nabízených možností Diametral Future Inc., Digital Future Inc., Diamond Flower Inc. zkrátka bez rozmyslu zvolí tu třetí jako správnou odpověď bez ohledu na to, zda je tam Diamond Flower Inc. nebo Diamond Flowers Inc. ­(navíc je možné lehce vygoogloovat i takové odkazy, kde je Diamond Flowers Inc. ve spojitosti s DFI­). Pokud však dotyčný vůbec netuší a chce pouze vyhrát cenu, pro což potřebuje tuto informaci zjistit, tak potom po skončení soutěže, kterou nevyhrál, hledá sebemenší nejasnosti, které by celou soutěž zdiskreditovaly ­- a tímto pro změnu mým menším výpadem vůči Vaší osobě končím s odpovídáním na Vaše příspěvky v této věci.

Danou situaci ­(položený dotaz­) ohledně otázky na rozdíl mezi řadami LANParty a LANParty UT jsem již jasně zodpověděl a o vzájemné napadání a demagogii v diskuzi opravdu nestojím ­- právě připravuji s firmou JSComputers další soutěž o ceny ­- i Vám v jejím průběhu popřeji mnoho štěstí. Už teď prozradím, že se budou losovat 3 výherci. Obecně ­- jediné o co mi v tomto směru jde, je rozvoj SHW a vyjít našim čtenářům co nejvíce vstříc ­- pokud bychom opravdu udělali chybu, tak je samozřejmě na místě na to poukázat, abychom své pochybení napravili ­(nikdo není neomylný­), avšak v tomto případě jde už jen o pouhou demagogii, která nikam nevede a zúčastněné akorát stojí čas.
Odpovědět0  0
alaif (3) | 18.4.200610:08
No prostě jste špatně položili otázku a spousta lidí na tom pohořela... Stane se.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 20.4.20061:57
Bohužel musím oponovat ­- na žádné z inkriminovaných 10 otázek nebylo nic závadného. Otázky navíc dávala dohromady firma RIDEA distribution ­(oficiální distributor DFI pro ČR­), přičemž ještě před tím, než nám je poslala, si jejich správnost ­(respektive zejména správnost odpovědí na všechny otázky­) nechala ověřit přímo ze strany DFI. Vloudil se do jedné odpovědi překlep ­(ono ­"s­"), na který mě upozornil formou e­-mailu až jeden pozorný čtenář ­- to je ale veškeré pochybení, které zde nastalo, nic víc. Špatné údaje na lokálním webu DFI fakta prostě nijak nemění.
Odpovědět0  0
drjekot (9) | 13.4.200622:40
Podle mích výpočtů je pravděpodobnost, že vyhraju asi 0,18 %
Což je dost máálo... Ale co už :­-)
Odpovědět0  0
tgfh (69) | 13.4.200621:29
Osobne jsem si myslel ze do slosovani postoupi o hodne mene lidi, 540 je hodne, chtelo tu desku vyhrat fakt hodne lidi....a ja byl mezi nimi, skoda, snad priste. gratuluji vitezi!!!!!
Odpovědět0  0
Banan_old1 (2) | 13.4.200613:50
no tak nic, musím si jít objednat experta když mě venus vyfoukl vítěz. upřímně gratuluji.grrrr
Odpovědět0  0
Froost (2) | 13.4.20068:53
Take gratuluji ... Ale mel jsem to vyhrat JA !!! :)
Odpovědět0  0
Lok3n (5) | 13.4.20069:38
nene,já... :)
Odpovědět0  0
Lok3n (5) | 13.4.20067:54
Gratuluji k výhře.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.