Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Společnost A-Data vyrukovala s 128GB SSD diskem

18.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Společnost A-Data vyrukovala s 128GB SSD diskem
Známá společnost A-Data, která se na našem trhu uvedla především poměrně kvalitními a cenově dostupnými paměťovými moduly, přišla se svými verzemi SSD (Solid State Drive) pevných disků. Ty bude nabízet v kapacitách 32, 64 a 128GB, což je,...
Známá společnost A-Data, která se na našem trhu uvedla především poměrně kvalitními a cenově dostupnými paměťovými moduly, přišla se svými verzemi SSD (Solid State Drive) pevných disků. Ty bude nabízet v kapacitách 32, 64 a 128GB, což je, pokud vím, zatím největší kapacita, jakou dnešní SSD zatím dosahují.



Prozatím byly předvedeny vzorky, jejichž obrázky přinesl server TheInquirer. 32 a 64GB verze mají velikost maximálně 1,8", zatímco 128GB SDD 2,5". Ty jsou tak již plně schopné nahradit dnešní běžné notebookové pevné disky, protože se jim už dokáží kapacitou vyrovnat. Nové A-Data SSD mají dosahovat rychlosti čtení 62MB/s a přistupovat k datům v časech pod 1ms. A pokud tyto vlastnosti zkombinujeme s nízkými nároky na energii a nulovým hlukem, pak jediné, co jim může stát v cestě, může být už pouze cena. Ta zatím nebyla firmou zveřejněna, ale snad brzy bude, protože SSD se mají začít masově vyrábět na konci tohoto kvartálu. Pokud přihlédneme k ceně konkurenčních 32GB disků, pak by mohlo jít o cca 1000USD, což není pro začátek málo, ale s postupným rozšířením těchto disků se cena bude samozřejmě snižovat, takže si stačí počkat.

Zdroj: TG Daily, TheInquirer