Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Společnost Intel o svých nových procesorech pro 2011

15.9.2010, Jan Vítek, aktualita
Společnost Intel o svých nových procesorech pro 2011
Společnost Intel na IDF zveřejnila několik informací o svých chystaných procesorech pro příští rok, mezi něž spadá druhá generace procesorů Intel Core slibující větší výdrž na baterii, vyšší výkon a také nové grafické funkce. Jedná se o...
Společnost Intel na IDF zveřejnila několik informací o svých chystaných procesorech pro příští rok, mezi něž spadá druhá generace procesorů Intel Core slibující větší výdrž na baterii, vyšší výkon a také nové grafické funkce. Jedná se o procesory Sandy Bridge mají být postaveny na první architektuře, kterou Intel označuje jako „viditelně inteligentní” a využije se k tomu 32nm výrobní proces a druhá generace tranzistorů high-k metal gate.


Dadi Perlmutter - výkonný viceprezident a generální manažer Intel Architecture Group


SandyBridge upotřebí tzv. kruhovou architekturu, jež umožní integrovanému grafickému čipu (IGP) sdílet cache přímo s jádrem procesoru. Intel si od toho slibuje zvýšení grafického i výpočetního výkonu se zachováním nízké spotřeby energie.



Vylepšena bude i technologie Turbo Boost, která popravdě u dnešních procesorů nepracuje zcela dle papírových specifikací. Ta má efektivněji přesouvat nebo přidělovat jádra procesoru a zdroje pro grafiku tak, aby se zvýšil výkon.

Hotové počítače a notebooky s novými Intel Core "Sandy Bridge" se dostanou na trh již na počátku nového roku. Dále se chystají také procesory Xeon nové generace pro dvousocketové servery a pracovní stanice. Ty využívají 8 jader a 16 vláken na procesor a do výroby se dostanou v druhé polovině roku 2011.

Zdroj: TZ Intel