Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.2.2001, Jakub Lohniský, zpráva
V článku se dozvíte, v čem se obě desky liší a zda se vyplatí vynakládat další peníze za novější řešení v podobě desky ASUS A7V133.
magic | 25.2.200115:34

Co se RAIDu tyce, u A7V je ho mozne pomoci dvou 150Ohm odporu a noveho BIOSu pro PDC20265 zprovoznit. Jde o plny RAID - 0, 1, 0+1.

Nahradit AMR PCI slotem mi nepripada nutne. Bude o 1 PCI vice, vse bude mit sdilene IRQ s nejakym jinym zarizenim a bude v tom stejny hokej jako u Abita KT7-RAID. O ISA slotu ani nema cenu diskutovat. Je to prezitek a behem kratke doby nebude na zadnych novych deskach. Spise mohlo byt AMR pod AGP. Tim padem by bylo mozno pouzivat vsech peti slotu a graficka karta by mela dostatek prostoru na chlazeni i v pripade pouziti AMR modemu (je malinky).

Podivne mi pripada, ze A7V133 nema 7xUSB jako A7V. Usetri to penize za USB hub. Stejne podivne mi pripada, ze k A7V133 stale neni mozno pripojit ASUS iPanel. Na nem jsou dva porty USB a vzadu by jich zbylo uctyhodnych pet.

Take bych netvrdil, ze neni nutne porizovat desku s KT133A. Zacina se proslychat, ze u poslednich Duronu neni mozne odemknout MP a bez desky podporujici 133MHz FSB je dutis mala moznost pretaktovani.

Musim souhlasit s nazorem, ze ASUSy jsou dost drahe a v pripade desek s KT133/A nejde o tak dokonaly pocin aby vyrovnal vyssi cenu.

Odpovědět0  0
Viktor | 24.2.200121:43

Naprosto souhlasím s tvrzením, že na trhu jsou velmi podobné desky, ať už co se týká parametrů, tak kvality (někdy možná i lepší) za nižší cenu. Jako příklad mohu uvést desky ABIT KT7A, ABIT KT7A-RAID, Microstar MS-K7T Pro Turbo a MS-K7T Pro Turbo-R. Je velmi zajímavé, že většina desek která disponuje RAID řadičem, podporuje minimálně RAID 0, RAID 1 a RAID0+1, zatímco ASUS (Král mezi výrobci základních desek) podporuje pouze jeden mód.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.