Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen: verze 3.8 slibuje řadu novinek, chystá se další PvP režim

25.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen: verze 3.8 slibuje řadu novinek, chystá se další PvP režim
Vývoj hry Star Citizen stále pokračuje a my se po delší době podíváme na to, co je nového. O víkendu ostatně proběhla další z každoročních akcí, kde Cloud Imperium Games představovali novinky. Takže co se chystá? 
Aktuálně je k dispozici alfa 3.7 a na konci roku by měla dorazit verze 3.8, která přinese další obsahové i jiné novinky. Cloud Imperium Games si chystají další optimalizace, nové příběhové mise, PvP herní režim zvaný Theatres of War, nové planety i možnosti v boji. 
 
 
Především tu ale máme záznam ze samotné akce, kde byly chystané novinky prezentovány. Videa ukazují především novou zasněženou planetu microTech, kde krom sněhu najdeme ještě hory a celkově nehostinnou krajinu, v níž se ale může o to lépe předvést dynamické počasí. 
 
 
 
Demo také ukazuje nové možnosti pro nesmrtící zneškodnění protivníků či možnosti plížení, což nám poskytne další způsoby, jak plnit zadání misí. Na zmíněnou planetu a její přistávací zónu New Babbage se budeme moci sami vydat někdy v příštím roce, abychom si vyzkoušeli prezentovanou misi. Samotná planeta microTech by ale měla být už zanedlouho přístupná v rámci alfy 3.8, což platí i pro plížení.  
 
Režim Theatres of War můžeme brát jako mix Arena Commanderu a Star Marine, takže budeme bojovat proti sobě ve 20členných týmech na zemi i ve vzduchu (vesmíru?), a to o nadvládu nad mapou. 
 
V příští alfě také dorazí nová verze pro procedurální generování planet, která přinese větší rozmanitost prostředí. Tvůrci se chlubí, že tato technologie jim umožní velice rychle tvořit zbrusu nové světy a že už pomocí ní upravili veškeré existující planety a měsíce, což jim zabralo dva měsíce, nicméně bez zmíněné technologie by to trvalo spíše dva roky. 
 
Co se týče optimalizace a výkonu, verze 3.8 už dostane systém Quantum běžící na serverech a také erver-Side Object Container Streaming (SOCS). Obě tyto novinky slibují lepší nakládání s hardwarovými prostředky, čili vyšší výkon, ale také možnost mít v jedné instanci vyšší počet hráčů. Tvůrci doufají, že nakonec jich budou moci být i tisíce. 
 
Nakonec můžeme zmínit Platform Persistence chystanou také pro 3.8, která bude znamenat, že se zveřejňováním dalších verzí už nebude (tak často) docházet k restartům našich herních postav. Nyní totiž nemá cenu snažit se svou postavu nějak vyvíjet, nebo třeba jen vydělávat peníze, protože nové verze znamenají návrat na začátek. 
 
A konečně, jako obvykle tu máme možnost si Star Citizen vyzkoušet zdarma, a to až do 5. prosince. Ti, kteří si hru už pořídili, mají také motivaci se k ní opět jednou vrátit, protože mají rovněž do 5. prosince přístup ke všem lodím a veškeré výbavě.