Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Starý Game Boy jako bezdrátový herní ovladač

3.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Starý Game Boy jako bezdrátový herní ovladač
Mnozí nedokáží dopustit na to, jak se na starém Game Boyi ovládaly hry a právě z toho vznikla myšlenka využít samotnou tuto přenosnou herní konzoli jako bezdrátový ovladač, respektive gamepad. Jak na to? 
Posloužit nám může jakýkoliv klasický Game Boy, čili Game Boy Colour, Game Boy Advance či SP, jak ukazuje Alex s Inside Gadgets. Vytvořil speciální cartridge, která právě změní normálního Game Boye v bezdrátový ovladač, který se dá využít v moderních herních systémech. 
 
 
Jde tak o cartridge s elektronikou a programovou výbavou dělanou na to, aby komunikovala s opačnou stranou, což je zase USB klíč s bezdrátovým rozhraním 
 
 
Alex především ale poskytuje podrobný návod na to, aby si takový ovladač mohl sestrojit každý s technickým nadáním, čili povědomím o tom, jak se pájí a jak se programuje. Vše už je ale vymyšleno, takže v podstatě stačí sledovat daný návod. 
 
A pokud snad někdo páječku v ruce ještě neměl, ten si může přímo v obchodě Inside Gadgets objednat hotovou věc, a sice Game Boy TX Cart. K ní samozřejmě bude potřebovat ještě vlastního Game Boye, do nějž upravenou cartridge zasune. 
 
Na druhé straně může být PC s OS Windows či Linux, Raspberry Pi, GameCube nebo i Wii s příslušným USB přijímačem. Ten přijde zvlášť na 14 dolarů, zatímco daná cartridge se dá pořídit hotová za 23 dolarů. Nabídka se bude rozšiřovat, a to o přijímače pro SNES i NES a také se připravuje verze s rozhraním Bluetooth, která bude asi dražší, ale nebude potřebovat přijímač. Nakonec můžeme zmínit menší TX cartridge, která bude k dispozici pro Game Boy Micro, DS a DS Lite.