Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam dále roste a chystá novinky

7.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Steam dále roste a chystá novinky
Na Steamu v tomto týdnu skončil pravidelný letní výprodej, kdy se mnoho uživatelů nechává zlákat nabídkou zlevněných titulů a nakoupí si i to, co nikdy nebude hrát. Pro Steam jsou to žně a i díky nim stále roste. 
Na webu se objevily obrázky z interní prezentace firmy Valve, která na nich hodnotí vývoj své pllatformy Steam. Jde o prezentaci z akce Indigo 2017, která proběhla v Nizozemí o tomto červnu a na ní firma Valve prozradila, že dosáhla rekordu 14 milionů současně aktivních uživatelů, přičemž ještě v roce 2015 byl vrchol 8,4 milionů. Můžeme předpokládat, že toto nové číslo se už vztahuje k ukončenému letnímu výprodeji, neboť Indigo 2017 proběhlo až na samotném konci června. 

 
Pak jsme se ještě dozvěděli o tom, že za jeden den platforma zaznamenala 33 milionů aktivních hráčů, za měsíc to bylo dohromady 67 milionů a od ledna 2016 se objevilo 26 milionů nových zákazníků. 
 
Zajímavé jsou také statistiky toho, z jakých regionů putuje nejvíce peněz do kapsy Valve. Nejaktivnějším regionem je v tomto směru zcela nepřekvapivě Severní Amerika, která se na nákupech na Steamu podílí 34 %. Pak následují země západní Evropy s podílem 29 %, Asie si ukousne 17 %, pak následuje oblast Ruska, Oceánie s Austrálií a Latinské Ameriky s 12 % celkově a nakonec tu máme oblast, kam spadáme i my se zeměmi východní Evropy, Středního Východu a Afriky s 8 %. Za námi už tak může být leda Antarktida a ISS. 
 
Valve se chystá představit novou verzi Steamu s přepracovaným uživatelským rozhraním, které má být přehlednější a snadněji se v něm budeme moci orientovat tak, abychom si mohli rychle spustit nedávno hrané hry. Ty se tak možná dostanou na hlavní stránku, ale to se ještě uvidí. Valve také chce zařídit, aby Steam v případě multiplayerových her jasně ukazoval v knihovně ty, které jsou aktuálně živé a nehrozí, že bychom museli čekat na další hráče v prázdné frontě.
 
Přepracován bude také engine, který doporučuje ke koupi nové hry na základě našich preferencí, vylepšeno bude vyhledávání kurátorů, vytvořen bude centralizovaný kalendář zahrnující různé události jako speciální nabídky, živé streamy, turnaje a soutěže či aktualizace.