Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SteelSeries přinese ovladač sledující pohyb očí

3.1.2014, Jan Vítek, aktualita
SteelSeries přinese ovladač sledující pohyb očí
Společnost SteelSeries se spojila s Tobii Technology, jejíž technologii chce využít k výrobě nového ovladače, který bude sledovat pohyb očí. Ten budeme moci využít pro ovládání her, přičemž samotný ovladač bude představen již na CES 2014.
CES 2014 začne již příští týden v úterý a Tobii se SteelSeries na tomto veletrhu budou ukazovat Tobii EyeX Developer Kit. Ten si budou moci herní vývojáři pořídit za cenu 95 USD, aby pro něj již mohli začít vyvíjet hry, nebo je pro něj upravovat.





Firma SteelSeries chce v příštích měsících zveřejnit další detaily o samotném Tobii EyeX Controller a také o budoucích produktech a partnerství mezi ní a Tobii. Prozatím mluví o revoluci v ovládání her a vzájemně se s Tobii poplácává po rameni.

Naštěstí se ale také dozvíme podrobnosti i o ovládání her pomocí očí, přičemž tedy nepůjde pouze o ovládání, ale také o sledování emocí hráče a vůbec všeho, co oči dokáží vyjádřit. Půjde tedy třeba o sledování očního kontaktu, na nějž může virtuální postava reagovat, dále to může být zaměření přihrávky na hráče pomocí zaměření očí na jeho postavu, což je v podstatě stejný systém jako při míření, o čemž ví své třeba piloti helikoptéry Apache.

Ovladač by pak měl být schopen reagovat i na pohyby hlavy, takže bychom se mohli třeba naklonit a vyhlédnout za roh, nebo se naopak přikrčením někde schovat. To vše nám má dle SteelSeries poskytnout ještě lepší zážitek, ale také zjednodušit ovládání. Pohled očima totiž může nahradit pohyby myší, které pak můžeme využít pro něco jiného. Pokud to ale má pracovat opravdu dobře, je zřejmé, že se takovému stylu ovládání musí uzpůsobit celá hra.

Na CES 2014 tedy bude Tobii EyeX Developer Kit k dispozici za 95 USD a na trh se dostane až v březnu, ale to už za cenu 195 USD.

Zdroj: techPowerUp