Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steve Ballmer: Windows 7 budou o mnoho lepší než Visty

23.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Steve Ballmer: Windows 7 budou o mnoho lepší než Visty
CEO společnosti Microsoft, Steve Ballmer, se trochu rozpovídal na téma Windows 7. Dle něj tento systém nebude pouze jakousi opravnou verzí OS Vista, ale sám o sobě významný systém. Avšak zde Ballmerovo vysvětlování v podstatě končí; konkrétních...
CEO společnosti Microsoft, Steve Ballmer, se trochu rozpovídal na téma Windows 7. Dle něj tento systém nebude pouze jakousi opravnou verzí OS Vista, ale sám o sobě významný systém. Avšak zde Ballmerovo vysvětlování v podstatě končí; konkrétních podrobností jsme se zatím nedočkali. Dozvědět jsme se pouze mohli, že Windows 7 budou mít vylepšené uživatelské rozhraní, poběží rychleji a také nemají mít problémy s kompatibilitou jako právě Visty. Osobně mi toto však nezní zrovna jako prvky dalšího historicky podstatného systému, jenž by si zasloužil své vlastní jméno, což ostatně tak trochu naznačil i Mike Nash ve svém blogu, když oznamoval název nových Windows.



Steve Ballmer přímo řekl: "Windows Vista jsou dobré. Windows 7 jsou Visty s vyčištěným uživatelským rozhraním a vyšším výkonem," a dále dodal: "Nemusíme jít novou nekompatibilní cestou, abychom učinili velké skoky kupředu."Můžeme tak čekat spíše vylepšení v oblasti možností systému, například podporu dotykových obrazovek, více vestavěných služeb a tzv. gadgets.

"Je to opravdové nové vydání, protože na tom je daleko více práce než pouze na vylepšeném vydání. Jak se ukazuje, můžete za téměř dva a půl roku stihnout daleko více než jen vylepšit systém, takže není důvod to tak dělat," řekl Ballmer na otázku, zda Windows 7 budou pouze vylepšené Visty. Já mohu za sebe pouze dodat: velmi přesvědčivé.

Zdroj: X-bit labs, Computerworld