Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stock Manager - Mobilní burzián

27.2.2003, Petr Hájek, článek
Stock Manager - Mobilní burzián
Po Stock Manageru pro Palm a Pocket PC přichází společnost TinyStocks také se Stock Managerem pro platformu Smartphone 2002. Stock Manager je mocný nástroj pro správu investic, který v úpravě pro smartfouny získal především skvělou možnost aktualizace hodnot přes GPRS, což dává mobilnímu obchodování další netušené rozměry.
Program samozřejmě umí mnoho dalších věcí, než jen stahovat aktuální ceny, také zjistí ty nejvyšší a nejnižší, ceny s největším rozdílem, jaká byla poptávka i nabídka a nejvyšší a nejnižší hodnoty za posledních 52 týdnů.

Statistiky si můžete prohlížet v různých měnách. Také lze nastavit výstrahy na ceny i procenta, takže jste upozorněni v případě obzvlášť dobrého obchodu nebo velké ztráty a můžete se podle toho zařídit.

Akcie jde třídit na různá portfolia, každé s vlastním "Total", ke kterým program zobrazuje další spousty statistických údajů - profit, % profit, nynější hodnota, cena, atd. Také lze generovat přehledné grafy a tabulky.

Program automaticky updatuje informace o aktuálních cenách na burzách v USA, Kanadě, Evropě, Austrálii a mnoha dalších místech. Stock Manager klient na PC dokáže portfolio vyexportovat do CSV souboru, což je skvělé například pro daňové podklady.

Oproti verzím pro Palm a Pocket PC má Stock Manager pro Smartphone 2002 navíc ovládání optimalizované pro jednu ruku a především již zmíněnou výbornou možnost pravidelně aktualizovat data přes GPRS.

Další informace viz web výrobce.