Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Středoškolská síť soukromých středních škol učí s pomocí notebooků Lenovo

20.5.2008, Marek Štelčík, aktualita
Středoškolská síť soukromých středních škol učí s pomocí notebooků Lenovo
O čtvrtinu méně studentů ve třídách, možnost zavolat učiteli kdykoli na mobil, napsat mu e-mail nebo si s ním popovídat po ICQ. Notebook místo místo sešitů a učebnic. Studenti posedávají po křeslech na chodbách a brousí po internetu nebo...
O čtvrtinu méně studentů ve třídách, možnost zavolat učiteli kdykoli na mobil, napsat mu e-mail nebo si s ním popovídat po ICQ. Notebook místo místo sešitů a učebnic. Studenti posedávají po křeslech na chodbách a brousí po internetu nebo procházejí výpisky pro další hodiny, anebo ještě pravděpodobněji chatují. Vlastně odkudkoli, protože veškeré prostory školy jsou pokryté bezdrátovým internetem. Tak vypadá výuka na síti soukromých středních škol EDUCAnet. Každý žák používá notebook po celé vyučování, ve všech předmětech a také v domácí přípravě. Studenti si prakticky nemusejí psát poznámky, výpisky už mají hotové od učitelů – například veškerou látku z české literatury nebo historické mapy v dějepisu najdou na speciálním školním e-learningovém portálu. Jediné místo na škole je od techniky odpojené, tělocvična.



Ne všechny písemné práce se však píší na notebooku, škola zároveň dbá na to, aby byli student schopni psát slohové práce pravopisně správně bez použití techniky (ať už s pomocí Internetu pro stáhnutí obsahu či použití kancelářských balíků pro revizi gramatické stránky). Jedná se o notebook Lenovo ThinkPad. Konrkétněji, ve školním roce 2007/2008 používají školy sítě EDUCAnet notebooky typu T61. Za zmínku stojí, že po celou dobu studia zůstávají notebooky v majetku školy, po maturitě si studenti mohou počítač odkoupit za symbolickou jednu korunu.

Zdroj: TZ Lenovo