Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Střípky o čipové sadě AMD RD790, první desky brzy dostupné

26.10.2007, Pavel Boček, aktualita
Střípky o čipové sadě AMD RD790, první desky brzy dostupné
Společnost MSI se jala začít předvádět své nové zboží, založené na čipové sadě AMD RD790 a PCIe 2.0 grafických kartách. Jako první se dostala ven fotografie desky K9A2 Platinum se čtyřmi grafickými kartami v režimu CrossFire. Následně se...
Společnost MSI se jala začít předvádět své nové zboží, založené na čipové sadě AMD RD790 a PCIe 2.0 grafických kartách. Jako první se dostala ven fotografie desky K9A2 Platinum se čtyřmi grafickými kartami v režimu CrossFire. Následně se na server Youtube dostalo video právě se čtyřmi kartami, které obsluhovaly osm monitorů a hru MS Flight Simulator.



Není sice jisté, zda se zde jednalo také o desku od MSI, ale je to velmi pravděpodobné, neboť společnost v předvádění pokračovala a ukázala, jak jde na této desce, konkrétně s čipovou sadou 790FX, taktovat. Po snížení násobiče procesoru (AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Box Edition) na 5x a násobiče HyperTransportu na 1x, bylo dosaženo frekvence FSB 510 MHz. Pokud těchto výsledků dosáhnou i procesory Phenom, bude možná o návratu AMD na výsluní rozhodnuto.



Poslední zprávy hovoří o tom, že v Australském obchodě Altech Computer je dostupná deska Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 s touto čipovou sadou, a to za cenu 399 australských dolarů. Také další deska od Gigabytu, GA-MA790FX-DS4, je již k objednání, ovšem tentokrát o dost blíže, konkrétně v Německu. Ceny se zde pohybují přibližně v rozmezí 150 – 180 dolarů a někteří prodejci se dušují, že desky budou do 48 hodin na skladech.

Zdroj: Fudzilla 1, 2, 3, 4