Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stručné novinky Intelu z oblasti mobilních zařízení

3.6.2009, Jan Vítek, aktualita
Stručné novinky Intelu z oblasti mobilních zařízení
Společnost Intel ve stručnosti oznámila, jaké jsou její novinky z oblasti mobilních zařízení. Na veletrhu Computex 2009 byla především představena netbooková a nettopová platforma Pine Trail s procesory Atom, které budou integrovány s grafickým...
Společnost Intel ve stručnosti oznámila, jaké jsou její novinky z oblasti mobilních zařízení. Na veletrhu Computex 2009 byla především představena netbooková a nettopová platforma Pine Trail s procesory Atom, které budou integrovány s grafickým jádrem, což zajistí snížení spotřeby. Dále se také uvedly nejnovější notebooky Intel i s ultratenkými systémy s tloušťkou pod 2,5 cm a hmotností pod 1,5 kg. Ty nově využijí bezdrátová připojení Intel My WiFi nebo WiMAX.



Své první narozeniny oslavil právě procesor Atom, jenž byl představen na loňském Computexu. Za uplynulý čas se Atom dostal do desítek milionů prodaných produktů. Maloney a Eden z Intelu poté představili nové ULV (ultra-low voltage) procesory, které budou spolupracovat s mobilní sadou Intel GS40 Express a toto řešení má být především nízkospotřebové, ale také levné. Na architektuře Nehalem bude dále postaven procesor Lynnfield, pro nějž bude určena sada P55 integrovaná v jediném čipu a zde můžeme očekávat především výkon.

Společnost Intel Capital také mluvila o své investici do firmy VMAX, což je jeden z více než 360 operátorů, kteří využívají či využijí sítě WiMAX. Celkově má Intel investice ve 30 takových firmách. Mluvilo se také o operačním systému Moblin verze 2. Ten se má zaměřit na intuitivní uživatelské rozhraní, internet a multimédia. Nabídnout má pak rychlé bootování a optimalizaci právě pro procesory Intel Atom. A dá se očekávat, že až se do toho Intel s ostatními firmami (Google) pořádně obuje, pozice Microsoftu se v této oblasti řádně ztíží.

Posledním tématem byla technologie Intel Anti-Theft (Intel AT), která dokáže pomocí internetu poslat ukradenému přístroji příkaz, jenž jej vyřadí z provozu. Pak jej lze případně odemknout pomocí jednorázového hesla.

Zdroj: TZ Intel