Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.3.2001, Pavel Marek, zpráva
Je řada produktů, které jsou něčím zajímavé, ale tato maličkost snad potěší každého. Často hledáte kalkulačku, šroubovák či disketu ??? Pokud máte volnou jednu či více 5,25" pozic ve svém počítači, můžete ji či je využít pro umístění SUPER BOXu SF-DB 555 a máte vyhráno.
Fil | 16.3.200118:29

Byl jsem v nejmenovaném domě, kde se obchoduje s nábytkem, a zjistil jsem, že ač je SUPER BOX úplně na houby v počítači, naprosto jistě se hodí jako nábytek. Pokud totiž koupíte SB pět a k tomu minitower, pak za méně než pět tisíc smontujete skvělou šuplíkovou komodu. Za tak malou částku se v tom obchodním domě leda tak naobědváte a pak si za dvakrát tolik koupíte stejnou šuplíkovou bednu.

Odpovědět0  0
Ing.Štekl | 16.3.200112:10

Nejprve k cene. Vstupni cena plastiku (ve forme granulatu) je temer nulova. Cena lisovacich stroju, hlavic a prace je minimalni, odhadem cca 100 korun. Takze dohromady bych to videl tak maximalne za 300 i ze slusnym ziskem.
Kolega z Ameriky necht promine, je ponekud mimo misu.
Existuje ale dost dobrej duvod si to tam ale nedat. Jde totiz o cirkulaci vzduchu uvnitr bedny. Pro nejakej velkej big tower to neni zas az tak veliky problem, ale pro mini case s Duronem 800 a vypalovackou nebo DVD je to uz zatracene blbej napad. Nehlede na to, ze si ty kombinacky muzu dat do stolu nebo do dilny ci garaze.
Takze teplo a cirkulace horkeho vzduchu je podle mne nejvetsi problem, ktery bych u uvedeneho vyrobku videl. Jde prece jenom o prekazku. Nehlede na to, ze vyuzitelnost je take mirne receno diskutabilni.

S pozdravem...

Odpovědět0  0
DivX | 13.3.200120:12

Cartman ... máš pravdu pravdoucí .... jdu taky domů .......... (sakra .. já jsem doma :)

Odpovědět0  0
Cartman 2 | 12.3.200116:50

Kurvadrát, šuplík za 600 je i na mě moc. Seru na vás, du domu.:-))))

Odpovědět0  0
BMS | 11.3.200123:05

kurva drat !! dejte pokoj se suplikem

Odpovědět0  0
DivX | 11.3.200122:40

Za dobu co ctu SVET se tu objevilo opravdu velmi malo "pitomosticek". Umelohmotna krabice, ktera se v obchodaku prodava pod jinym nazvem (treba krabice na sesity..z PVC :) se prodava za 50 kc a tady za ni chcou 10-ti nasobek ... no budiz .. (kdo ji nechce, ten si ji nekoupi,) tak proc o tom tak zvanit, kdyz kazdy vi, kde nase ekonomika BYLA,JE a asi dlouho bude .. sajze. ... presne tam BOYZ
A znate to ? ...

Za deset let co makame na 100% a mame hovno. Kdyz budeme vsichni makat na 150%, budeme mit hovno a pul !

Dobre, ne ? (to neni z me hlavy, ale strasne se mi to libi ...)

Odpovědět0  0
Jarda | 9.3.200114:04

Možná by se amíci taky měli zamyslet, z čeho ta jejich prosperita pochází. Když u nás nějaká firma něco vyrobí a chce to prodat, může se stát, že v USA někdo zvedne telefon, zavolá do ČR vládě, že takhle teda ne. Ve vládě někdo srazí kufry a zmíněné firmě to zatrhne. Nebo se vymyslí nařízení proč to či ono nelze vyvézt. Jen aby náhodou neudělali někde někomu konkurenci. 40 let nám říkali z Moskvy co máme dělat, teď nás buzerují Němci, Rakušáci a Američani. Nemyslím si, že v česku nejsou lidi dost pracovitý, ale dokud nebudeme mít stejné podmínky, bude nám naše snažení na hovno.

Odpovědět0  0
Zdenek | 9.3.200112:02

Nápad zajímavý, cena (580,-) už méně.

Odpovědět0  0
Michal Vodička | 8.3.200122:08

tato maličkost snad potěší každého ... (???) asi jsem nějakej divnej

Odpovědět0  0
Fil | 10.3.200116:53

Do článku o produktu i do názoru o něm musí patřit i zmínění poměru cena/výkon a to jak v USA, tak v ČR. Jelikož u nás lze věci pořidit obecně levněji než v USA, poměr cena/výkon se zhoršuje. Nezapomeňte na podhodnocený kurs koruny.
Můj názor: Když jsem žil v Německu, tak bych možná býval přemýšlel o vydání 25 márů za "šuplík". Jako Čech z Prahy o tom přemýšlet nebudu.
Co se týče vytváření cen: Teorií o tom je mnoho. Pokud náklady na výrobu výrobku nejsou pokryty cenou (-která vzniká i na základě poptávky-nabídky-), pak asi tento výrobek na daném trhu nemá moc šancí. A právě tak je na tom ten šuplík v Čechách.
P.S.: V Německu se o ceně zmiňovali snad ještě častěji než v Čechách, ale je pravda, že si pořád naříkáme, místo abychom makali, jako Němci v 60.letech. Nemá smysl dělat si starosti s tím, že nežijeme v Saúdské Arábii nebo v USA.

Odpovědět0  0
Jakub Moc | 11.3.200117:02

Kristepane, náklady na výrobu téhle lisované kraviny jsou reálně asi tak 10 centů za kus, když už sem cpete pořád tu Ameriku. Prodávat to s marží 1200 procent je trochu přestřelené, nemyslíte?! :-((

P.S. Jestli za tohle zaplatí Američan bez mrknutí oka 19 USD, tak to asi nemá v hlavě v pořádku. Za cca 1000Kč se dá pořídit např. 64MB RAM, račte si srovnat výrobní náročnost na výrobu čipu a tohohle výlisku!!!!!!!!!!!

Odpovědět0  0
krůůůta | 8.3.200115:13

fuck off pitomej suplik.

nevim jak v u.s. ale v cr se cena (uz deset let) obvykle stanovuje na zaklade nabidky/poptavky a pochybuju ze u tohoto supliku co mi pripomina kosicky na kramliky na pradlo bude vetsi nez 30-50 kc.
a nezajimaji me problemy vyrobce ze ma svoje naklady, distribuci a tak. kdyz na to nema at to nedela. ma si nejdriv udelat marketingovej pruzkum.

rekl bych ze v cr je trochu jina situace ohledne supliku nez v u.s. a ohaneni se najakejma zlatejma rucickama nezmeni to, ze tady na suple za petikilo dela clovek v prumeru vic jak jeden den a u usa tak dve hodiny... :-( takze nechapu firmu co to sem dovazi (viz par prispevku nahoru).

a nakonec:

nevim jestli sis vsimnul, ale ta bajecna ekonomicka prosperita za kterou vsichni jdeme (a kterou jako spravnej amik zijes vednevnoci) je bohuzel jen spickou ledovce. zbytek jsou bohuzel zeme tzv. tretiho sveta - 3/4 lidi ziji na hranici bidy a my tady resime TAKOVOU NAPROSTOU PICOVINU JAKO JE SUPLIK!

mylsim ze by se mely vyrabet uzitecnejsi veci nez pitomej suplik na naradi. fakt je mi z toho blbe.

ta posedlost prachama nas stejne brzo vsechny zabije. a je smutny ze lidi svoje stesti nedokazou uzivat jinak nez pres dostatek penez...

(nemam nic proti vam vsem vcetne amika, ale na chvili se zastavte a zamyslete)

Odpovědět0  0
Petr Rychlý | 8.3.20019:18

To zde nezminuju (to vi vsichni a casem se to treba zmeni), ale vyrobci maji preci nejake naklady, distributor zrejme zaplati stejne za prepravu atd. Navic prodej u nas je o nekolik radu vyssi nez v CR. Vysledkem je, ze nakup ma leckdy pri mensich mnostvich maly distributor i vyssi nez distributor v USA, nekdy to ani nemuze dovezt. Kdyby napr. koupi jeden kus tohoto vyrobku, pak jen prepravne bude myslim kolem 30USD. Misto toho aby ocenili zakaznici v CR ze se nekdo snazi uvest neco noveho, presto, ze ma opravdu spatne podminky (napr. v USA ma vetsina vyrobcu primo sve sklady a odpada jim tak spousta prace), tak mi pripada, ze se tu diskutuje hlavne o cenach. A pritom jsou hezci diskuze o tom, zda ten ci onen board funguje, zda je distributor dobry nebo spatny atd. ale ceny ??? Bud to chci nebo ne, nekomu to muze pripadat levne, nekomu drahe. V kazdem pripade jsou nazory, ze vyrobni naklady jsou par korun a tudiz bude prodejni cena 9,- Kc asi ujete. Kdyz jdes kupovat auto, taky nekoukas na to kolik ty plechy
maji cenu, ale ridis se necim jinym. Ale jak rikam v CR jsou slyset zejmena rvouni, kteri kritizuji neco co nevideli, nemeli v ruce. Asi je to naturou, ktera se za tech par let od komunismu v me vlasti nezmenila. Cesi budou komentovat timto zpusobem asi vzdy, radsi nebudou delat poradne svoji praci a vydejali, ale cas ktery by mohli venovat tomu aby meli vice penez venuji na to aby psali priblble nazory... Tim nemyslim Jirku :-))) Ale to uz neni o computerech...

Odpovědět0  0
SOE | 8.3.200110:36

Mozna, ze Jirka spis chtel rict neco jako. Pred rokem jsem pracoval v jedne firme a bral 12 000 Kc (300 $) hrubeho. Tj. zhruba 9200 Kc (230 $) cisteho. Pronajem bytu me stal 7000 Kc (175 $) za 1+1 (45 m2 v Praze). To znamena, ze mi na mesic zbylo 2200 Kc (55 $). Dalsi naklady byly za jidlo, obleceni. Myslis, ze jsem si mohl dovolit dat 15-19 $ za umelohmotne sufle do PC, resp. pracovat prakticky cely mesic, abych si poridil sufle. Mozna by firma, ktera to sem dovazi mela udelat neco jako pruzkum trhu a "kupni sily" lidi. Jinak se jeji image v teto republice zmeni na firmu s neprodejnym drahym zbozim. Spis by toho mela vyuzit nejaka firma odsud a vyrobit neco podobneho za onech 100 Kc max a vyvazet to. Verim, ze bychom to rozhodne dokazali. Spis nez remcat by Ti lidi meli neco zkusit udelat.

PS: Delal jsem v jedne mimoprazske IT firme, 8-12 hodin denne. Kamosi (kteri byli mnohem vetsi odbornici - pres LAN a strukturovanou kabelaz) meli za svych 12 hodin v jine lokalite zhruba 8000 Kc. Proste proto, ze na kazde pracovni misto bylo dalsich 40 lidi na pracaku, kteri se na to trasli a zamestnavatel si toho byl vedom. Takze daval lidem velice nizke platy. A jeste nam nadaval, ze za nas vyhodi skoro pul milionu Kc (neco pres 10000 $) mesicne. Ted jsem na tom mnohem lip (mensi najem, vetsi plat, jina firma). Z CR bych za lepsim vydelkem odjel klidne, kdybych byl sam. Ale nejsem, takze to moc vubec nejde.

Ksakru, takhle dlouhej prispevek jsem jeste nikdy nenapsal.

Odpovědět0  0
Petr Rychlý | 8.3.200112:00

Ja uz bych mel jit spat... Za chvili vstavam do prace a to jeste jezdim asi 90km sem a tam... Jak rikam chapu to, ze jsou v CR nizsi platy, ale to je vec jina a nema vztak k vyrobkum a cenam....

Proc Vam firmy nemuzou dat vetsi plat ??? Protoze ten suplik chcete za 100,- Kc (2,5USD) :-)), to znamena ze kdyz to u nas v jeste vetsim mnozstvi prodavaji za 800,- Kc (20USD) pak nam mohou dat lepsi plat... Je to zacarovany kruh... Proste aby byli vetsi platy musi firmy vic vydelavat a aby vic vydelavali musi zakaznici vice utracet a pritom musi mit firma dobrou marzi...

Vzdyt napr. tento suplik neni vec nutna kazdemu, rozciloval by mne benzin, elektrina, ale tohle si fakt koupi nekdo pro radost...

Kdyby bylo tak jednoduche neco vyrabet delal by to kazdy... Pocatecni investice jsou velmi velke... Nevim kolik stoji napr. injekcni masina, ale budou to statisice dolaru, tzn. ze pri zisku 2 USD na kusu, by musel takovyto vyrobce prodat desitky kusu mesicne, protoze jeste neco bude platit za vse kolem, sklady, auta, lidi atd. Nerikam, ze by neumeli ceske ruce neco co neumeji Cinani ci u nas, ale proste je tu cela rada prekazek od zakonu, uveru, prodeje az po produktivitu prace...

Vzdy si zamestnanci mysli, ze by mohli mit vic, ale pritom pouzivaji firemni telefony, auta, pocitace atd. pro soukrome ucely, pracovni dobu vyuzivaji na 1o procent..

Ja nebranim ci nekritizuju system v CR ani u nas to neni idealni, ale proste dohanite neco na co meli ostatni staty nekolik desitek let. A budete to dohanet mozna 100 let, mozna to nikdy uz nedozete uplne.

Ale jak rikam, jste schopni, jdete do toho a ukazte to svetu, zacnete vyrabet, zacnete delat na sebe

Odpovědět0  0
Jirka | 8.3.20018:48

Jo ale to jiste nemluvis o tom, kolik beres $/hod a kolik my. Az tady budou platy na urovni Ameriky, tak nebudeme komentovat ceny.

Odpovědět0  0
Petr Rychlý | 8.3.20018:14

Proc je v CR vzdy zvykem komentovat ceny ??? Ze by narodni hrdost na chudost ??? Skoda... V kancelarske technice mas celou radu znackovych vyrobcu, kteri jsou treba i 5x drazsi nez jini a neco za to nabizeji. Napr sortiment, napady, lepsi baleni ci kvalitu. Napr. i to, ze si budu moc koupit dalsi stejny treba za 5 let, abych ti stare nemusel vyhodit, kdyz to chci pouzit spolu. Proste pro nekoho to je zajimavy napad, pro nekoho ne, ale komentovat neco, co jsem ani nevidel, tak k tomu se snizuji vzdy opravdovi odbornici. Nekdy je mi z te ceske natury trosku soufl. Cena podobneho vyrobku u nas v L.A. na pultu je cca 19 USD (mozna kdybych hledal sehnal bych to za 15 USD}, pokud se nemylim je kurz kolem 40, takze cena odpovida, ba dokonce je nizsi. V kazdem pripade, by jste v CR meli byt radi, ze se nekdo vubec snazi nabidnout neco noveho... Kdyz si vezmu co bylo pres nejakymi 15 lety nez jsem odjel

Odpovědět0  0
Láďa | 8.3.20018:05

Za takovou věcičku, i když je to docela zajmavej nápad, snad nikdo nemůže dát víc jak 100,-Kč Když šuple na HDD je konstrukčně i výrobně komplikovanější a dá se sehnat za 200 i míň.

Odpovědět0  0
Luboš | 8.3.20016:32

Cena též potěší :-((, cca 500,-Kč za kus plastového nesmyslu je lehce přestřelená.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.