Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Supermicro přichází se základní deskou s LGA 1150

2.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Supermicro přichází se základní deskou s LGA 1150
Společnost Supermicro se zaměřuje především na oblast serverů a pracovních stanic, ovšem nyní se tato firma rozhodla namočit také v trhu se základními deskami pro běžné zákazníky a představila model C7Z87-OCE. Jde o základní desku formátu...
Společnost Supermicro se zaměřuje především na oblast serverů a pracovních stanic, ovšem nyní se tato firma rozhodla namočit také v trhu se základními deskami pro běžné zákazníky a představila model C7Z87-OCE. Jde o základní desku formátu ATX se socketem LGA 1150 a čipovou sadou Intel Z87 Express.





Jde tedy o normální desktopovou základní desku, která se nás dle zveřejněné fotografie nebude snažit zaujmout líbivým designem. Vybavena bude 24pinovým konektorem ATX a 8pinovým EPS, přičemž procesor bude napájen šestifázově.

LGA 1150 je napojen na čtyři sloty pro DDR3 DIMM a pak tu jsou tři sloty PCI Express 3.0 x16 (x16/NC/NC, x8/x8/NC, x8/x4/x4), mezi nimiž jsou další tři PCI Express 2.0 x4. Pro úložná zařízení můžeme využít osm portů SATA 6 Gbps, z nichž šest obstará Z87 PCH a dva samostatný kontroler. Počtů portů USB 3.0 je stejný, přičemž čtyři jsou mezi zadními I/O a čtyři na headerech.

Dále tato deska nese 8kanálové HD audio s optickým SPDIF, dva RJ-45 gigabitového Ethernetu, nechybí ani Thunderbolt sloužíci i jako mini DisplayPort, dual-linkg DVI a D-Sub. Jako BIOS byl vybrán AMI Aptio UEFI s klasickým rozhraním ovládaným klávesnicí.

Cena této desky zveřejněna nebyla, ovšem na serveru Tweaktown se můžete podívat na její recenzi (viz zdroj).

Zdroj: TZ Tweaktown