Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Svět PDA pro tento týden

16.11.2002, Petr Hájek, článek
Svět PDA pro tento týden
Ve stručném týdenním sumáři můžete přehledně a rychle zjistit, zda Vám neuniklo něco co Vás zajímá - aneb co týden dal na našem webu.
Pondělí, 11. listopadu 2002
Horká událost na poli smartfounů - pár úvah na téma, proč byl Sendo Z100 zrušen, čím si můžete nahradit stylus a proč je BlackJack králem hazardních her.

V krátkých zprávách se dozvíte: Jak na zabezpečení 802.11b sítí, jak lze psát rukou na komunikátorech Handspirng Treo s klávesnicí a také o nové technologii záznamových magnetických médií od IBM.

Úterý, 12. listopadu 2002
Elegantní řešení telefonování bez externích GSM "jacketů" s využitím firemní bezdrátové sítě, první díl miniseriálu o čínských PDA a šikovná utilitka SprayPaint Vám pomůže na Palmáči optimalizovat barevnou paletu.

V krátkých zprávách se dozvíte: Který z lowendu je ten pravý, o prolomení hranice 100 USD za Pocket PC a o GSM/GPRS modulu pro LOOX 600.

Středa, 13. listopadu 2002
Úvaha nad tím, jak si stojí smartfouny na trhu proti běžným mobilům, druhý díl miniseriálu o čínských PDA a můžete si zahrát skvělou přemýšlecí hru Alchemy se značně mystickým námětem.

V krátkých zprávách se dozvíte: Jak propojit smartfouny přes sériový port, co nového přinese technologie výroby menších MMC karet a značně neobvyklou historku, ve které Sony Clié vystupuje v roli svědka.

Čtvrtek, 14. listopadu 2002
Dnes jsme psali o dalším vyváženém PDA stroji Zaurus SL-5600 běžícím na Linuxu a také byl uveden třetí a závěrečný díl miniseriálu o čínských PDA.

V krátkých zprávách se dozvíte: O Sony SDK 5.0 vývojovém prostředí, které umožňuje vývoj aplikací optimalizovaných pro stroje PEG-NX60 a PEG-NX70V, o zajímavé možnosti rozšířit si např. Palm Zire na 8MB RAM a o připravovaném digitálním fotoaparátu využívajícím SDIO pro Palm i Pocket PC.

Pátek, 15.listopadu 2002
Představili jsme tři nové stroje - MiTAC Mio338, HP iPAQ H1910 a HP iPAQ H5450 a rovněž jsme psali o zařízení I-O Data Multi PC Card Adapter, které umožňuje pracovat se čtyřmi standardy paměťovývh karet a využívá PCMCIA slotu.

V krátkých zprávách se dozvíte: Na co si dát pozor při nákupu nového PDA, pokud jej chcete používat jako MP3 přehrávač a o multiplatformním organizačním programu ExpoAgenda.