Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Svět PDA pro tento týden

14.12.2002, Petr Hájek, článek
Svět PDA pro tento týden
Ve stručném týdenním sumáři můžete přehledně a rychle zjistit, zda Vám neuniklo něco co Vás zajímá - aneb co týden dal na našem webu.
Pondělí, 9. prosince 2002
Uživatelé z celého světa se ptají, kam zmizela na V35 polovina paměti, představili jsme pohledné Pocket PC PPC-500 z východu a uklidnit se můžete nad Pocket Aquariem - fotorealistickým simulátorem akvária.

V krátkých zprávách se dozvíte: Že už i na New Yorské burze používají obchodníci PDA zařízení, o neobvyklém pohledu na nebezpečnost telefonování za jízdy a také o vývojářském nástroji pro PDA i smartfouny, tentokrát v Java verzi.

Úterý, 10. prosince 2002
V článku na téma kam se na PDA ztrácí výkon je rozebrán zajímavý fakt - proč jsou i ty nejvýkonnější procesory XScale někdy pomalejší, než starý dobrý ARM. Také si dnes můžete stáhnout program OpenNAP CE, se kterým lze sdílet soubory na síti podobně jako třeba u známého Napsteru.

V krátkých zprávách se dozvíte: Jak vypadá Star Trekově pojatý projekt nemocnice postavený na sdílení informací přes PDA, kde najít jednu z nejdůkladnějších recenzí HP iPAQ Pocket PC H1910 na webu, kdo přinesl první recenzi Age of Empires a také o vydání komunikátoru Proximus Qtek 1010.

Středa, 11. prosince 2002
Pro dnešek tu máme opět zajímavé téma - jak ovlivní přidání další paměti RAM celkovou výdrž akumulátoru a v neveselé úvaze "Made in Taiwan" se dozvíte, jak vypadá život průměrného dělníka pracujícího pro zahraniční společnosti. Sportovci si můžou stáhnout utilitku Runner's Log, která umožňuje zaznamenávat a dále pracovat se spoustou důležitých informací.

V krátkých zprávách se dozvíte: Jak dlouho vyrží Dell Axim X5 na jedno nabití, co čeká výrobce Bluetooth zařízení a o úspěchu Palm OS v Číně.

Čtvrtek, 12. prosince 2002
Dnes si můžete přečíst o BlueSpoon, nejmenší bezdrátové BT bondovce na světě, dále se podíváme na nejnovější japonské smartfouny a pro nostalgické hráče ze staré školy máme informace o textových hrách, tentokrát pro Pocket PC.

V krátkých zprávách se dozvíte: Kde najít další obrázky a recenze HP iPAQ H1910, můžete si stáhnout manuál ke smartfounu Orange SPV a také, že Age of Empires dnes bylo oficiálně uvedeno na trh.

Pátek, 13. prosince 2002
Sony inovuje a k nemalému vzteku mnoha výrobců a společností přichází s novým standardem paměťových karet Memory Stick. Kromě toho se dnes ještě lze podívat na preview Siemensu S55.

V krátkých zprávách se dozvíte: Jak se daří PDA v ordinacích, kdy vyjde Sony Ericsson P800, proč Samsung SGH-T100 nebude žádným velkým hitem a také jak fotí vestavěné i externí fotoaparáty k nejznámějším smartfounům.