Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Světu stále vládne jedno jádro aneb průzkum mezi hráči

7.8.2007, Pavel Boček, aktualita
Světu stále vládne jedno jádro aneb průzkum mezi hráči
Společnost Valve aktualizovala poslední průzkum mezi uživateli Steamu. Průzkum byl vytvořen na vzorku 969 600 hráčů z celkového počtu asi tři miliony. Více než 35,5 % hráčů je připojeno k internetu rychlostí 2 Mbit/s, přes jedenáct procent...
Společnost Valve aktualizovala poslední průzkum mezi uživateli Steamu. Průzkum byl vytvořen na vzorku 969 600 hráčů z celkového počtu asi tři miliony. Více než 35,5 % hráčů je připojeno k internetu rychlostí 2 Mbit/s, přes jedenáct procent dokonce rychlostí 10 Mbit/s, což opravdu není špatné. Co se týče zastoupení AMD versus Intel, tak Intel vede s téměř 53,2 %, AMD ovládá téměř celý zbytek (na další výrobce připadá 0,01%). Plných 76 % hráčů ale vlastní jednojádrový procesor, z velké části se jedná o Intelovské Pentium 4. Třetina Intel procesorů běží na taktu 2,3 – 3,29 GHz, AMD s taktem 2 – 2,3 GHz vlastní více než pětina hráčů.


Podobně „nadupané“ sestavy jsou stále velkou vzácností

Velmi zajímavé je i zastoupení velikosti paměti RAM. Téměř 45 % všech hráčů vlastní 1 GB RAM, zatímco pouze asi 24 % má plné 2 GB. Celkem nepřekvapující je zastoupení grafických karet – 57,75 % hráčů tepe pod kapotou karta od NVIDIE (v 7,1 % případů je to GeForce 6600, v 6,6 % pak 7600; kartu GeForce 8800 již vlastní 4,3 % hráčů), 35,5 % pak ATI (Radeony HD v zastoupení prakticky chybí). 3 % hráčů ještě vlastní integrovanou kartu od Intelu (jak píše server The Inquirer, toto pole bude velmi zajímavé, pokud jeho hráči nabídnou dost FPS; pro malé počty obrázků za minutu, jaké nabízejí karty SiS, S3 či VIA, ale není místo). Více jak tři čtvrtiny hráčů hrají na kartách s podporou DirectX 9, s 52 % také převládájí Shadery verze 3.0; verze 2.0 dosahuje téměř 24 % (převládají ATI karty).

Jedná se rozhodně o zajímavý průzkum, který ukazuje, jak na tom hráči ve světě opravdu jsou.

Zdroj: The Inquirer