Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SX 45 - komplexní mobilní řešení

6.11.2001, Petr Klabazňa, článek
SX 45 - komplexní mobilní řešení
Na letošním October Festivalu v Augsburgu představila společnost Fujitsu Siemens řadu novinek jak v oblasti hardwaru, tak i v oblasti řešení. Jednou z nich je i SX 45.
Uvedením osobního digitálního asistenta SX 45 s integrovaným duálním GSM telefonem učinila firma Fujitsu Siemens důležitý krok na cestě ke skutečně komplexním mobilním řešením. SX 45 využijí zejména profesionálové, kteří potřebují mít neustále přístup ke svým firemním sítím.

Nabízejí se dvě základní aplikace. První možností je sběr dat z aplikací spuštěných na mobilních zařízeních a jejich synchronizace do podnikových centrál, ze kterých mohou být konsolidovaná data přístupná všem uživatelům včetně mobilních pracovníků. Další možností je využívání webového rozhraní SX 45 pro přístup k podnikovým aplikacím ERP či CRM odkudkoli, kde je dostupný signál mobilních operátorů.



SX 45 je vybaven velkým barevným dotykovým TFT displejem s rozlišením 240 x 320 bodů. Baterie vydrží na jedno nabití 150 hodin standardního provozu a 2 hodiny při datové či hlasové komunikaci. Předinstalovány jsou Windows CE 3.0, MP3, editor obrázků a videopřehrávač. Zařízení SX 45 je také vybaveno běžnými kancelářskými aplikacemi jako je Microsoft Word, Excel či Outlook, ale také krátkými textovými zprávami, internetovým a WAP prohlížečem.

Poznámka autora
Uvedené rozlišení vypadá opravdu skvěle, nicméně si nejsem jist, zda přeci jen nejde o překlep a SX45 nedisponuje displejem s rozlišením 240 x 320. Bylo by to ostatně logičtější pro Pocket PC 2002 i běžnější. Při testech se uvidí...

V prvním pololetí roku 2002 plánuje Fujitsu Siemens uvést další PDA zařízení, které bude výsledkem společného vývoje s firmou Fujitsu. Nový vysoce modulární produkt bude využívat software Pocket PC 2002, který nabídne jednodušší propojení se standardními aplikacemi pod Windows.


Zdroj tisková zpráva