Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Take-Two dále čistí GTA V, zaměřili se na cheatery

20.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Take-Two dále čistí GTA V, zaměřili se na cheatery
Společnost Take-Two nedávno znemožnila použití jednoho z nejpopulárnějších nástrojů pro vytváření modifikací pro Grand Theft Auto V, a to OpenIV. Nyní se v druhé vlně pustila také do tvůrců cheatovacích obezliček.
Modifikační nástroj OpenIV měl dle Take-Two Interactive narušovat online hraní Grand Theft Auto V (GTA V), což je oficiální důvod toho, proč jeho tvůrci dostali obávaný příkaz cease&desist, a tak museli chtě nechtě své aktivity zarazit. 
 

Reakce komunity na sebe nenechala dlouho čekat a projevuje se především na Steamu, kde GTA V začalo najednou sbírat velice negativní hodnocení. To celkové se tak postupně zhoršuje a nyní už jsou nedávné recenze "až na výjimky záporné" a celkově jsou smíšené a v podstatě ani nejde o recenze, jako spíše o vzkazy, ať se Take-Two a Rockstar jdou bodnout. 
 
Nicméně Take-Two se dále zaměřují na modifikace a nyní se to týká Grand Theft Auto Online a dostupných podvodných menu, a to konkrétně Force Hax a Menyoo. Jejich tvůrci vydělávali na formě předplatného, za něž zájemci získávali pravidelně aktualizované cheatovací nástroje. Force Hax už má mít na stránkách omluvu a sdělení, že vydělané peníze půjdou dle návrhu Take-Two na charitu (aktuálně jsou stránky rovnou nedostupné). To samé má platit i pro Menyoo. 
 
Dá se říci, že zbavením se cheatů pro GTA Online neudělali Take-Two krok vedle, protože zde opravdu můžeme mluvit o ochraně poctivých hráčů na rozdíl od OpenIV. Nicméně i modifikace z tohoto nástroje mohly řadu hráčů v online režimu otravovat, nicméně odnesly to i modifikace hry pro jednoho. 
 
Uvidíme, jak se Take-Two a Rockstar s tím poperou a zda dodrží svůj slib, že přinesou řešení, se kterým budou spokojeni (téměř) všichni. 
 
Zdroj: KitGuru