Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Targus představuje příslušenství pro notebooky Mac

1.10.2008, Marek Štelčík, aktualita
Targus představuje příslušenství pro notebooky Mac
Společnost Targus, známý výrobce notebookových šasí a příslušenství, představila svou první sérii příslušenství určenou pro notebooky společnosti Apple. V první řadě se jedná o dvojici myší nesoucí modelová čísla AMW43US a AMB08US. První...
Společnost Targus, známý výrobce notebookových šasí a příslušenství, představila svou první sérii příslušenství určenou pro notebooky společnosti Apple. V první řadě se jedná o dvojici myší nesoucí modelová čísla AMW43US a AMB08US. První označení reprezentuje bezdrátovou myš a druhé Bluetooth laserovou myš.



Myši mají rolovací kolečko umožňující pohyb do čtyř směrů, dvě programovatelná tlačítka a LED diodu indikující nutnost dobití baterií. Bezdrátová myš pracuje na frekvenci 2,4 GHz a nechybí miniaturní USB přijímač, rozlišení činí 1200 dpi. Cenu stanovila společnost Targus na 49 dolarů. Druhá Bluetooth myš stojí o 20 dolarů více a eliminuje potřebu jakéhokoliv přijímače, který obsazuje USB port. Modelové číslo AMP11US pro změnu skrývá zařízení nesoucí název „Bluetooth Presenter for Mac“.



Název zajisté význam vystihuje dostatečně, na ovladači jsou například tlačítka pro posun vpřed a vzad navigaci a další tlačítka využitelná během prezentací. Zde cenu společnost stanovila na 79 dolarů a s notebookem ovladač komunikuje opět pomocí technologie Bluetooth. Nedostatek portů řeší USB hub nesoucí označení ACH105US, který umožní připojení až čtyř zařízení.



Cena je 30 dolarů a společnost tomuto hubu dodala i neobvyklý tvar. „Chill Mat for Mac“ s označením AWE41US pro změnu představuje chladící podložku s dvojicí větráčků. Chladící podložku společnost prodává za 49 dolarů.



Za 50 amerických dolarů začne společnost prodávat kabel s dvojicí USB konektorů na koncích, který je určený k jednoduchému přenosu dat mezi dvěma notebooky bez nutnosti instalace či konfigurace.



Veškeré produkty jsou již dostupné k předobjednání na oficiálních stránkách společnosti. Kdy začne společnost produkty rozesílat není ve zprávě uvedeno, ale mělo by to být velmi brzy.

Zdroj: Laptoplogic