Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Technologie Intel vPRO určená podnikovým PC přichází

8.9.2006, Marek Štelčík, aktualita
Technologie Intel vPRO určená podnikovým PC přichází
Zřejmě si vzpomínáte na zprávu z konce dubna letošního roku, kdy společnost Intel představila technologii Intel vPRO pro podnikové počítače. Nyní se technologie stává skutečností, neboť byla právě včera vypuštěna na trh a společnost Intel...
Zřejmě si vzpomínáte na zprávu z konce dubna letošního roku, kdy společnost Intel představila technologii Intel vPRO pro podnikové počítače. Nyní se technologie stává skutečností, neboť byla právě včera vypuštěna na trh a společnost Intel zároveň oficiálně vydala tiskovou zprávu. Jedná se o sadu hardware a software, která má IT pracovníkům přinést bezkonkurenční úroveň výkonu, nižších nákladů a zabezpečení. Podle mnoha průzkumů ve vybraných společnostech činil průměrný potenciální pokles nákladů 40%.


Výrobci počítačů po celém světě začnou ve velmi blízké době představovat nové modely podnikových počítačů s technologií Intel vPRO. Uvedení Intel vPro ve střední a východní Evropě se má uskutečnit ve středu 4.října v rámci konference IDF (Intel Developer Forum), která je poprvé pořádaná v České republice, konkrétně se uskuteční v Praze.



Nová technologie údajně skloubila a vyřešila problémy většiny firem, a to bezpečnostní rizika, náklady na vlastnictví, alokaci zdrojů, správu majetku a dostupnost, oznámila včera společnost. Vše je řešeno v jedné platformě poháněné vícejádrovými procesory Core 2 Duo, které přináší údajně až o 40% vyšší výkon a o 40% efektivnější využití energie. Technologie Intel vPRO dále zahrnuje druhou generaci technologie Intel AMT, virtualizační technologii Intel VT, novou čipovou sadu Intel Q965 Express a gigabitové síťové rozhraní Intel 82566DM.


Přední dodavatelé softwaru také nabídnou mnohé produkty optimalizované právě pro tuto technologii. Během roku 2007 se očekává rozšíření těchto novinek i do oblasti notebooků, a to v nové verzi mobilní technologie kódově označované Santa Rosa. Bližší informace můžete nalézt na stránkách společnosti Intel, nebo si počkat na nacházející Intel Developer Forum v Praze.

Zdroj: Intel