Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Telefonů Samsung Galaxy S III předobjednáno na 9 milionů

20.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Telefonů Samsung Galaxy S III předobjednáno na 9 milionů
Telefony Samsung Galaxy S II byly a jsou velmi populární smartphony, takže není vůbec divu, že se dočkaly nové verze v podobě již oficiálně představeného Galaxy S III. O něm už nyní můžeme celkem s jistotou prohlásit, že to nebude propadák,...
Telefony Samsung Galaxy S II byly a jsou velmi populární smartphony, takže není vůbec divu, že se dočkaly nové verze v podobě již oficiálně představeného Galaxy S III. O něm už nyní můžeme celkem s jistotou prohlásit, že to nebude propadák, neboť dle agentury Reuters už byly složeny objednávky na 9 milionů kusů.





To by z Galaxy S III udělalo nejrychleji se prodávající elektronické zařízení v historii, což je titul, který nyní drží Microsoft Kinect s 8 miliony kusů prodaných za 60 dní. Telefonů Apple iPhone 4S se přitom za prvních pár dní prodalo na 4 miliony.

Samsung se tak stává stále důležitější firmou na poli chytrých telefonů, což je snad nejrychleji rostoucí odvětví elektronického průmyslu vůbec. Tato firma jen za minulý rok prodala celkově 300 milionů mobilních telefonů všech druhů a její podíl na trhu dále roste. Ve Spojených státech, tedy zemi iPhonů, podíl Samsungu na prodejích chytrých telefonů v minulém roce vzrostl na 24 procent z předchozích 10. Celosvětově pak tato firma nemá konkurenci a vypadá to, že její Galaxy S III udělá díru do světa.

Továrny Samsungu na výrobu chytrých telefonů v Jižní Koreji prý běží naplno, což znamená 5 milionů vyrobených kusů za měsíc, zatímco Foxconn se prý zase chystá každý měsíc vyrobit pro Apple kolem 4,75 milionů iPhonů 5. Ty tak budou proti sobě soupeřit o přízeň zákazníků, respektive těch, kteří se ještě nerozhodli pouze na základě toho, že jejich oblíbená firma vydala novou hračku.

A Samsung s Apple si zase jako obvykle chystají armády právníků, kteří se budou snažit o zákaz konkurenčního telefonu. Například Samsung si vzal na mušku svou domovinu a k tomu Austrálii a Francii.

Zdroj: Extremetech