Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Teletext pro Smartfouny!

5.12.2002, Petr Hájek, článek
Teletext pro Smartfouny!
Aplikace pro Nokia Series 60 smartfouny, se kterou můžete prohlížet teletext v podstatě libovolné Evropské TV stanice - zprávy, sport, finance, TV programy, atd. vše je na dosah ruky.
Produkt oficiálně podporuje smartfouny Nokia Series 60 (Nokia 7650, 3650) a je plně lokalizovatelný - pokud bude z dané země dostatečný zájem, není problém přidat různá kódování. Mezi příjemnosti jeho ovládaní patří shortcuty nejpoužívanějších funkcí, rotování a zoom.

Práce s teletextem je při stahování přes GPRS velice rychlá, stránky se nahrávají maximálně pár sekund.


Nowire smartfounovský teletext podporuje velké množství kanálů - viz obrázek níže. Všechno co musí uživatel udělat je vybrat zemi, teletextový kanál a číslo stránky. Vzhledem k tomu, že se informace stahují přes internet, můžete si Vy jako Čech na své dovolené ve Finsku číst zprávy třeba z Portugalského teletextu o tom, jak si stojí akcie nějaké Maďarské společnosti v Turecku (prostě taková běžná situace...). Pokud někde narazíte na novou TV, stačí napsat autorům a ti se již hbitě postarají o její přidání.

Samozřejmě lze stahovat i obrázky hloubky 1-24 bits, se kterými můžete na smartfounu dále pracovat, tj. třeba je odesílat jako přílohy emailem a vůbec dělat s nimi další mobilní vylomeniny.

Ještě jednou musím zdůraznit GPRS povahu celého projektu - neplatí se žádné poplatky TV, prostě se jen stahují data z internetových teletextových kanálů, která Vás zajímají.

21ti denní demo této zajímavé aplikace můžete zkusit zdarma.

Zdroj: Nowire