Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Street: Mac především pro snoby?

19.2.2008, Jan Vítek, aktualita
The Street: Mac především pro snoby?
Nepříliš vážně byla pojata videoanalýza serveru The Street, která se zabývá srovnáním uživatelů PC a Mac a řiká, že pokud máte zálibu v počítačích Mac, pak jste také s velkou pravděpodobností počítačový snob. Průměrný uživatel Macu je prý...
Nepříliš vážně byla pojata videoanalýza serveru The Street, která se zabývá srovnáním uživatelů PC a Mac a řiká, že pokud máte zálibu v počítačích Mac, pak jste také s velkou pravděpodobností počítačový snob. Průměrný uživatel Macu je prý sebestředný, arogantní a nafoukaný.



To se také promítá do každodenního života, takže Mac uživatelé chodí do Starbucks, kupují organické jídlo a vlastní auta na hybridní pohon. Navíc si ročně kupují průměrně 5 nových tenisek, což je vysoko nad průměrem PC uživatelů. Mají také více rádi notebooky než desktopy, kombíky než SUV a také si více pořizují legální hudbu, i když to má mít spíše co do činení s popularitou iTunes než s morálkou.

A dále, pokud máte otevřenou osobnost, nejspíše jste zákazníkem Apple a jste také spíše politicky i sociálně liberální, ale také méně skromný a ujištěný o své nadřazenosti.

Zpráva je brána s nadsázkou a evidentně si chce stůj co stůj udělat legraci z Mac komunity, ale ilustruje také jisté marketingové trendy, které se zasluhují o vysoké prodeje počítačů Mac a jiných zařízení od Apple. Ono by se dalo říci, že prosté "zaměření se na snoby", nebo alespoň ty, kteří se za ně považují, dokáže divy. Jaký je váš názor?

Zdroj: DailyTech