Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake aktualizuje řadu zdrojů Toughpower

5.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake aktualizuje řadu zdrojů Toughpower
Společnost Thermaltake reaguje na vzrůstající energetické potřeby osobních počítačů nabídkou nových zdrojů řady Toughpower, jež se mohou pochlubit výkonem 1500 W. Argumentuje tím, že systémy s více grafickými kartami v režimu SLI nebo Crossfire...
Společnost Thermaltake reaguje na vzrůstající energetické potřeby osobních počítačů nabídkou nových zdrojů řady Toughpower, jež se mohou pochlubit výkonem 1500 W. Argumentuje tím, že systémy s více grafickými kartami v režimu SLI nebo Crossfire mohou dohromady být velice náročné, protože jen karty spotřebují i 900 W. Samozřejmě však nejde o systémy, které by provozoval normální uživatel, ale spíše o 'speciály'.



Toughpower 1500W je vybaven čtyřmi 6pinovými PCI-E konektory a také čtyřmi 8pinovými. Tím je možné provozovat až 4 hi-end grafické karty v SLI nebo Crossfire režimu a ještě zbyde síla pro moderní procesor. Dále jsou zdroje vybaveny čtyřmi +12V větvemi, na něž prý firma klade zvýšené nároky (napětí se při zátěži nesmí vychýlit přes +/-3% při efektivitě 85%. Zdroje také vyhovují posledním specifikacím ATX 12V 2.2 a EPS 12V 2.91.



Pro vaše disky a mechaniky je zde připraveno osm SATA konektorů a osm Peripheral Power konektorů. O chlazení se pak stará 140mm ventilátor s kuličkovými ložisky. V duchu moderní doby je kabeláž modulární, takže za cenu zvýšeného přechodového odporu dostanete možnost si kabely dle libosti spravovat.

Zdroj: Thermaltake