Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Mozart + Apple iPod = Mozart iP

2.7.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Mozart + Apple iPod = Mozart iP
Populární kapesní přehrávače iPod od společnosti Apple se dočkaly už celé řady dalších doplňků a využití, nad nimiž občas rozum zůstává stát. Vzpomeňme třeba jeden z praktičtějších příkladů - příslušná řada monitorů ViewSonic (ViewDock)...
Populární kapesní přehrávače iPod od společnosti Apple se dočkaly už celé řady dalších doplňků a využití, nad nimiž občas rozum zůstává stát. Vzpomeňme třeba jeden z praktičtějších příkladů - příslušná řada monitorů ViewSonic (ViewDock) s dokovací stanicí pro iPody. Nyní se i populární výrobce skříní, společnost Thermaltake, rozhodla iPod využít. Navrhla totiž mutaci své HTPC skříně s integrovanou dokovací stanicí pro tyto přehrávače - Mozart iP VF3000/VF3001. To můžeme díky známému ovládacímu kolečku ostatně z fotografií ihned poznat.



Zakomponován tedy může být plně funkční iPod, jenž se dobíjí pomocí HTPC a můžete si jeho pomocí přes připojená repra poslouchat hudbu tehdy, kdy je PC vypnuto. Pokud je zapnuto, pak je možné dodávaným dálkovým ovladačem mezi PC a iPodem přepínat. Pak je zde ještě jeden dálkový ovladač pro samotné HTPC.
Jinak jde o klasického Mozarta - desktopovou skříň vyrobenou z 1mm SECC a hliníku (přední panel). Ta váží 8 kg a ke chlazení využívá jednoho předního 80mm ventilátoru (2000 RPM) a vzadu dvou 60 mm ventilátorů (2500 RPM). Pojmout může standardní ATX desku a té nabídne 7 rozšiřujících konektorů. Osobně bych tedy raději viděl kompatibilitu pouze s micro ATX formátem a vylepšené možnosti chlazení, ale to je otázka názoru.

Zdroj: Thermaltake