Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake oficiálně představuje první zdroj pro grafické karty

5.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
Thermaltake oficiálně představuje první zdroj pro grafické karty
Ačkoli FSP oznámil zdroj pro grafické karty před několika dny, oficiálně bude představen až na CeBITu, kdežto Thermaltake oficiálně představil první zdroj pro grafické karty už v pátek. Zdroj Power Express 250W má již podle názvu výkon 250W,...
Ačkoli FSP oznámil zdroj pro grafické karty před několika dny, oficiálně bude představen až na CeBITu, kdežto Thermaltake oficiálně představil první zdroj pro grafické karty už v pátek.



Zdroj Power Express 250W má již podle názvu výkon 250W, což je méně než u FSP, který má 300W. Na CrossFire konfiguraci tak bude stačit jen tak tak (ta má až 2×120W), pro SLI bude bude mít stále ještě rezervy (až 2×95W).

Na +12V větvi je schopen dodávat 21A. Podstatně tak odlehčí vašemu stávajícímu zdroji, protože už není nutno kupovat nový zdroj, aby dual-GPU konfiguraci utáhnul. Stačí jen koupit tento pomocný zdroj a původní si ponechat.

Power Express 250W je vybaven aktivním PFC, k chlazení je určen jeden 4cm ventilátor točící se s 2000rpm při hluku 20dB (je tedy velmi tichý). Zdroj pasuje do kterékoli 5,25" pozice, je vybaven třemi LED diodami, které zobrazují stav.

Je otázkou, jak velkého rozšíření se tyto "grafické" zdroje dočkají, rozhodně ale nejde o špatný nápad a záleží tak také na výsledné na ceně (ta nebude hrát až tak velkou roli, když uvážíte cenu řešení SLI).

Zdroj: www.thermaltake.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.