Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake představuje skříň pro AMD Quad FX platformu

4.12.2006, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake představuje skříň pro AMD Quad FX platformu
Firma Thermaltake se zareagováním na novinky trhu obvykle moc neotálí, takže již dnes se můžeme podívat, jaké skříně připravila speciálně pro platformu AMD Quad FX. Jde o dva typy skříní – Armor Extreme Edition a Kandalf Extreme Edition,...
Firma Thermaltake se zareagováním na novinky trhu obvykle moc neotálí, takže již dnes se můžeme podívat, jaké skříně připravila speciálně pro platformu AMD Quad FX. Jde o dva typy skříní – Armor Extreme Edition a Kandalf Extreme Edition, se kterými prý pomáhalo samo AMD. Nutné byly jistě takové úpravy, aby se bez problémů vešly základní desky typu extended ATX a také bylo třeba zajistit chlazení dvou procesorů.


Thermaltake Armor Extreme Edition

Pokud tedy máte dostatek peněz a chuť vlastnit platformu AMD Quad FX, nad kterou se zatím vznáší otázky týkající se především poměru výkonu za watt energie, můžete si již plánovat i skříň. Thermaltake do nového Armoru a Kandalfa integruje nový způsob chlazení, jemuž říká Dual-Channel Air Guide. To ale evidentně není nic jiného, než dvojice souběžných tunelů pro vzduch, které vedou každý ke svému chladiči procesoru. Dle obrázků ze stránek Thermaltake jsou však tyto tunely na koncích vybaveny pěnovým materiálem, aby vzduch byl opravdu nucen proudit zvenčí. A pokud se sockety na Quad FX základních deskách budou nacházet na stejných místech, mělo by být o chlazení CPU postaráno. Dále chlazení skříně napomáhají dvojice dodávaných 120mm a 92mm ventilátorů. Nakonec máme k dispozici jedenáct 5,25“ pozic, šest 3,5“ interních šachet a samozřejmě přední I/O porty USB, FireWire a audio.



Dále se na stránkách firmy objevily i verze Armor a Kandalf LCS s vodním chlazením. Ty nabízejí integrovaný 240 x 120mm radiátor se dvěma 120mm ventilátory, nebo rovnou 360 x 120mm se třemi ventilátory. Pozice radiátoru je vepředu u nasávání skříně, což je celkem rozporuplné, protože si tím budeme ohřátý vzduch vhánět mezi ostatní, vodou nechlazené komponenty. Na druhou stranu, pokud má být radiátor integrovaný ve skříni, pak se nejlépe vejde právě dopředu, popřípadě nahoru, ale tam bývá jeho umístění složitější. Dále ve skříních narazíme na klasickou výbavu - vodní pumpu s expanzní nádobou, jeden měděný blok pro procesor (ostatní lze dokoupit) a vše spojují průhledné hadičky.



Zdroj: Thermaltake