Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake SwordM - luxusní počítačová skříň

6.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake SwordM - luxusní počítačová skříň
Včera jsem v jedné aktualitě psal, že po smršti nových skříní Thermaltake se tato firma pro změnu zaměřila na představování nových chladičů. Avšak Thermaltake si asi šetřil dech na novou luxusní a prý ručně dělanou skříň SwordM (ve verzích...
Včera jsem v jedné aktualitě psal, že po smršti nových skříní Thermaltake se tato firma pro změnu zaměřila na představování nových chladičů. Avšak Thermaltake si asi šetřil dech na novou luxusní a prý ručně dělanou skříň SwordM (ve verzích VD500LBNA a VD5000BNA). Ta z prvních obrázků vypadá velice nevšedně, ale firma ještě bohužel nemá hotové stránky s jejími specifikacemi a podrobnějším popisem. První pohled na ni však již vzbudí pozornost a připomene speciální skříně Zalman TNN500AF, i když je zřejmě, že zde o pasivní řešení nepůjde.



Thermaltake v tiskovém vyjádření sděluje, že části skříně jsou sice vyrobeny automaticky strojně, ale poté jsou manuálně upraveny a složeny dohromady. Těžko říci, co se pod tímto vůbec skrývá, ale znamená to jednu věc - limitovanou nabídku. Skříň nabízí montáž komponent bez použití nástrojů, což již začíná být mírně podezřelé. Z obrázků můžeme jasně vidět, že zde máme připraveno množství ventilátorů a otevíratelných panelů.



Zpráva mluví o hydraulických pístech pro praktický přístup a lepší chlazení. Osobně by mě tedy zajímalo, jak mohou hydraulické písty napomoci chlazení. Snad to firma myslela v tom smyslu, že otevřená skříň poskytne lepší přístup vzduchu ke komponentám, ale i toto je přinejlepším sporné. SwordM jinak dokáže pojmout až dvanáct 120mm ventilátorů a je celý vyroben z hliníku. Díky tomu prý funguje jako jeden velký chladič a nabízí tak výtečný chladicí výkon, o čemž bychom také mohli sáhodlouze polemizovat.

Pokud se tedy zamyslíme nad dostupnými informacemi, máme zde jednu velkou hliníkovou skříň s množstvím pozic pro ventilátory a otevíratelnými panely. Ta zcela jistě nebude levná a největší otázkou tedy je, zda uživatel za své peníze dostane také něco víc než nevyužitelnou horu hliníku (který bez nějakého média pro přenos tepla z komponent na něj bude jako jeden velký chladič fungovat jen těžko), několik hydraulických pístů a množství hučících ventilátorů. Každopádně je jasné, že tento počin je zaměřen spíše na zviditelnění jména firmy než na přímý ekonomický úspěch. Ale nepředbíhejme a počkejme si na podrobnější informace.

Zdroj: Thermaltake