Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Technology nabízí podložky pro pasivní chlazení notebooků

6.2.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Technology nabízí podložky pro pasivní chlazení notebooků
Společnost Thermaltake Technology, která se specializuje na chlazení a výrobu skříní pro PC, uvádí svůj nejnovější produkt pro pasivní chlazení notebooků. Je jím 650g podložka iXoft Fanless Notebook Cooling Pad, kterou firma nabízí ve dvou...
Společnost Thermaltake Technology, která se specializuje na chlazení a výrobu skříní pro PC, uvádí svůj nejnovější produkt pro pasivní chlazení notebooků. Je jím 650g podložka iXoft Fanless Notebook Cooling Pad, kterou firma nabízí ve dvou barevných provedeních - černá s červeným lemováním a bílá se stříbrným lemováním.
Podložky jsou založeny na firemní technologii Heat Shift využívající speciálního materiálu (Sodium Sulfate Decahydrate - Na2SO4.10H2O), který je v nečinnosti tuhý, avšak pokud přijímá teplo, pak se mění jeho tuhé skupenství na tekuté. Při kontaktu s rozehřátým notebookem tedy podložka přijímá teplo a to rozvádí do svého těla i blízkého okolí; podle specifikací až 90 minut. Princip je tedy založen na podobném efektu, jako známé hřejivé polštářky, v nichž je možné odstartovat proces, při kterém se tekutá substance uvnitř přemění na pevnou hmotu a ta přitom po několik minut hřeje. Takovou podložku je však nutné pro opětovné použití vystavit teplu (například vyvařit), aby její obsah opět dostal tekutou podobu a není mi zcela jasné, jak se bude nakládat s iXoft. A už vůbec mi není jasné, jak má správně pracovat aktivní chlazení, pokud zespodu na tělo notebooku přilne tento polštář.

Zdroj: Thermaltake