Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake uvádí nový procesorový chladič SpinQ se zajímavým designem

30.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake uvádí nový procesorový chladič SpinQ se zajímavým designem
Především na líbivý design, ale snad také na dobrý výkon, se zaměřuje nový chladič SpinQ od společnosti Thermaltake. Inženýrům prý zabral výzkum a vývoj tohoto modelu celý rok, což ale i vzhledem k množství novinek, které se od této firmy...
Především na líbivý design, ale snad také na dobrý výkon, se zaměřuje nový chladič SpinQ od společnosti Thermaltake. Inženýrům prý zabral výzkum a vývoj tohoto modelu celý rok, což ale i vzhledem k množství novinek, které se od této firmy neustále objevují na trhu, budeme raději brát s velkou rezervou.



Chladič se skládá z měděné základny, z níž vychází šest 6mm samostatných heatpipe a ty se napojují na válcovitou pasivní část složenou z 50 hliníkových žeber. Uvnitř válce pak máme radiální ventilátor nasávající vzduch ze stran. Ten je pak posílán skrz žebroví do všech úhlů. Podobné návrhy jsme již mohli nejednou vidět, a tak by mě osobně velmi zajímalo, co přesně mělo zabrat pracovníkům firmy celý rok.

SpinQ má rozměry 122 x 90 x 152 mm, hmotnost 667 gramů a ventilátor má průměr 80 mm a výšku lopatek 85 mm. Firma k němu dodává regulaci, s jejíž pomocí si můžeme nastavit otáčky mezi 1000 a 1600 RPM (19 - 28 dBA). Tabulky se specifikacemi zatím obsahují chyby, takže průtok vzduchu se zatím nedozvíme. Montáž je možná na všechny moderní sockety (LGA 775, AM2 /AM2+ / 939 / 754), ale LGA 1366 pro Core i7 zde nenajdeme.

Zdroj: TZ Thermaltake