Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake vypouští do světa nový BigWater 770 Middle Tower LCU

7.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake vypouští do světa nový BigWater 770 Middle Tower LCU
Společnost Thermaltake přichází další verzí svých vodních chlazení typu BigWater. Model 770 je určen do skříní typu Middle Tower a je zde pro chlazení procesoru, i když následně samozřejmě bude možné si na okruh napojit i další bloky, pokud...
Společnost Thermaltake přichází další verzí svých vodních chlazení typu BigWater. Model 770 je určen do skříní typu Middle Tower a je zde pro chlazení procesoru, i když následně samozřejmě bude možné si na okruh napojit i další bloky, pokud to ovšem chlazení zvládne. Skládá se z modulu do dvou 5,25" šachet, který obsahuje expanzní nádobu (330 ml), indikátor průtoku a vodní pumpu.



Pumpa dosahuje maximálního průtoku 500 l/h, využívá keramická ložiska a má hlučnost 16 dBA. Po zkušenostech s podobnými pumpami od Thermaltake však mohu říci, že k bezhlučnosti mají obecně daleko.



V balení nalezneme jeden vodní blok pro procesory. Ten je celý z mědi, váží pouze 230 g a využívá tradičního způsobu montáže firmy Thermaltake se sponami ve tvaru H a 9,5mm (3,8") hadiček. A poslední důležitou součástí je radiátor. Ten je z hliníku, má zploštělé trubky, mezi nimi hustě naskládaná úzká žebra a aplikuje se na něj pouze jeden 120mm ventilátor s rychlostí v rozmezí 1300 - 2400 RPM (16 - 30 dB).



Máme zde tedy další model vodního chlazení, který jako by zapomněl na prvotní účel vody v počítači - chladit tiše a účinně. Troufám si tvrdit, že dnes podobnou práci jako toto chlazení odvede některý z výkonnějších vzduchových heatpipe chladičů za zlomek ceny, tiše a s minimální námahou ze strany uživatele.

Zdroj: TZ Thermaltake