Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake zařazuje do nabídky tři nové chladiče procesorů

19.3.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake zařazuje do nabídky tři nové chladiče procesorů
Firma Thermaltake Technology na CeBITu představila tři nové chladiče procesorů, které předurčila do rukou nadšenců. Novinky se jmenují V1, MaxOrb a BlueOrb FX. K tomuto účelu Thermaltake vytvořil online kampaň Enthusiast Cooler with Style....
Firma Thermaltake Technology na CeBITu představila tři nové chladiče procesorů, které předurčila do rukou nadšenců. Novinky se jmenují V1, MaxOrb a BlueOrb FX. K tomuto účelu Thermaltake vytvořil online kampaň Enthusiast Cooler with Style. Ta již probíhá od 15. března a bude trvat do 30. března. Na stránkách kampaně mohou zájemcí prostřednictvím interaktivní hry vyhrát jednu z cen (celkově za 2000 USD) a seznámit se s vlastnostmi těchto třech chladičů.



Za názvem V1 se tedy neskrývá prostředek k šíření teroru, ale CPU chladič s tzv. Dual-VTM Architecture Heatpipe Cooling, kde jsou měděná žebra napojena na celkem 963 mm heatpipe. Teplo dále pomáhá odvádět boční ventilátor a celý tento design připomíná dnes již starší vějířovitý CPU chladič od společnosti Zalman. MaxOrb je chladič dnes již klasické konstrukce, jenž poskytuje vícesměrný tok vzduchu, což může být výhodou kvůli chlazení okolních komponent na desce, ale i nevýhodou z hlediska toku vzduchu skrz skříň. I zde k rozvodu tepla napomáhá množství heatpipe. A nakonec, BlueOrb FX s 120mm ventilátorem obsahuje i displej ukazující aktuální teplotu okolí chladiče, ale také hladinu hluku, jenž ventilátor vydává.

Zdroj: Thermaltake