Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ThinkPad W701, aneb DTR v podání Lenovo

24.2.2010, Jakub Doležal, aktualita
ThinkPad W701, aneb DTR v podání Lenovo
Výrobce legendárních ThinkPadů pokračuje v omlazování současných modelů a již brzy na trh vyšle jeden ze svých vlajkových notebooků. Ve výbavě nalezneme velké množství technologií, které ocení zejména profesionální uživatelé. DTR notebooky...
Výrobce legendárních ThinkPadů pokračuje v omlazování současných modelů a již brzy na trh vyšle jeden ze svých vlajkových notebooků. Ve výbavě nalezneme velké množství technologií, které ocení zejména profesionální uživatelé.



DTR notebooky jsou určeny především těm, kteří potřebují výkon desktopu na cestách a nový W701 bude mít výpočetní síly doslova na rozdávání. Nabídka procesorů samozřejmě obsahuje nejnovější Core i modely, včetně nejsilnějšího „osmi-jádrového“ Core i7. Operační paměť DDR3 je podporována v maximální kapacitě 16 GB.



Lenovo u nejnovějších Thinkpadů vsadilo v oblasti diskrétních grafických karet na řešení od Nvidie a ani u modelu W701 se nebude konat výjimka. Volit můžete mezi dvojicí profesionálních karet Quadro FX 2800M a FX 3800M, které v současnosti představují nejvýkonnější mobilní grafické akcelerátory.



Velkým lákadlem je zcela jistě 17-ti palcový displej se 100% pokrytím RGB spektra a kalibrační sondou umístěnou přímo v těle notebooku. Pokud by vám jeden displej nestačil, je možné zakoupit model W701ds, který obsahuje výsuvné 10-ti palcové LCD. Dalším velmi zajímavým prvkem ve volitelné výbavě je integrovaný tablet v oblasti opěrek pro ruce. Poslední novinkou jsou USB porty s podporou USB 3.0.

Notebooky řady W jsou doslova napěchované tím nejvýkonnějším, co je v dnešní době k dispozici. Výsuvné LCD, tablet a mnoho dalších vylepšení, posouvají ceny těchto modelů do astronomických výšin. Cena za model W701ds se pohybuje okolo 73 000 Kč ($3,799), avšak v ČR počítejte spíše s cenou atakující 100 000 Kč.

Zdroj: Electronista