Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ThreatSense.Net přináší zprávy za měsíc duben

10.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
ThreatSense.Net přináší zprávy za měsíc duben
Společnost ESET pravidelně informuje o nejaktivnějších hrozbách z internetu s využitím světově velice prestižních statistických údajů, které získává od více než 10 miliónů dobrovolných respondentů zapojených do systému ThreatSense.Net. Systém...
Společnost ESET pravidelně informuje o nejaktivnějších hrozbách z internetu s využitím světově velice prestižních statistických údajů, které získává od více než 10 miliónů dobrovolných respondentů zapojených do systému ThreatSense.Net. Systém je součástí antivirového a anti-spyware řešení ESET NOD32 Antivirus. Nyní společnost vydává zprávu shrnující měsíc duben. Za toto období byl největší virovou hrozbou Win32/TrojanDownloader.Ani.Gen, který představoval téměř 5% veškerých zachycených infiltrací.



Ten využívá chyby Microsoft a napadá počítače s operačním systémem Windows od verze Windows 2000 SP4 až po nové Windows Vista. Zneužívá soubory s příponou ANI (například kurzory, animované soubory a ikony operačního systému) a na napadeném počítači je pak možné spustit libovolný škodlivý kód. Druhé místo obsadil Win32/PSW.Agent.NCC, což je trojan, který se snaží ukrást hesla a přihlašovací údaje uživatele. Připsal si konkrétně 2,85% podíl. Třetí místo patřilo červu Win32/Pacex.Gen, který se dokáže šířit velice rychle pomocí e-mailu. Ten zaujal podíl 2,21%. Prvních pět hrozeb tak představovalo téměř 14% veškeré virové aktivity na internetu.

Zdroj: eset