Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba a malý počítač Portégé R500 na našem trhu - upraveno

11.1.2008, Marek Štelčík, aktualita
Toshiba a malý počítač Portégé R500 na našem trhu - upraveno
Společnost Toshiba předvedla a vypustila pro náš a slovenský trh svůj nejnovější malý notebook nesoucí název Portégé R500, který je tlustý pouhých 19,5 mm. Hmotnost je taktéž příjemná a to konkrétně 779 g. Použita je taktéž velice tenká...
Společnost Toshiba předvedla a vypustila pro náš a slovenský trh svůj nejnovější malý notebook nesoucí název Portégé R500, který je tlustý pouhých 19,5 mm. Hmotnost je taktéž příjemná a to konkrétně 779 g. Použita je taktéž velice tenká mechanika Super Multi DVD vypalovačka s tloušťkou 7 mm a hmotností 92 g, což představuje řadu prvenství u společnosti Toshiba. Určení notebooku je tedy jasné, veškeří milovníci výkonu a lehké přenositelnosti. Obsažen je procesor Intel Core 2 Duo U7600 (jedná se tedy o procesor Ultra Low Voltage) na frekvenci 1,2 GHz a v základu nalezneme 2 GB operační paměti DDR2 na frekvenci 667 MHz (jeden modul na desce a druhý přídavný).



Grafické operace obstarává Intel GMA 950 a informace jsou zobrazovány na 12,1“ širokoúhlém displeji s LED podsvícením a rozlišením 1280 × 800 pixelů. Použita je šestičlánková baterie a díky SSD disku vydrží notebook pracovat až 12,5 hodin. Tento notebook je již od listopadu dostupný s klasickým pevným diskem o kapacitě 160 GB a velikosti 2,5“, nyní se objevuje zmíněná varianta používající SSD (Solid State Disc), aktuálně je dostupná velikost až 64 GB. Avšak tento notebook je s SSD, ale bez DVD mechaniky. Model Portégé R500-11T s SSD i DVD mechanikou bude k dispozici v průběhu února.



Nechybí ani Wi-Fi adaptér, čipová sada je Intel 945GMS Express a obecně celkové rozměry jsou 283 × 215,8 × 19,5 mm. Využití najde zajisté také gigabitový síťový adaptér, integrovaný Bluetooth 2.0 s EDR, tři USB 2.0 porty, integrovaná zvuková karta, mikrofon a čtečka paměťových karet SD. Dodáván je operační systém Windows Vista Business Edition. Implementován je systém EasyGuard pro ochranu vašich dat, což představuje například šifrování BitLocker a také snímač otisků prstů. Doporučená koncová cena je 64 248 Kč s DPH.

Zdroj: Toshiba