Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba a nový multimediální herní notebook

21.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
Toshiba a nový multimediální herní notebook
Společnost Toshiba představuje nejnovější přírůstek do své rodiny notebooků Satellite, který je prvním zástupcem nové řady s označením X. Model X200-15K je výkonný multimediální notebook se 17.1“ displejem, grafickou kartou NVIDIA GeForce...
Společnost Toshiba představuje nejnovější přírůstek do své rodiny notebooků Satellite, který je prvním zástupcem nové řady s označením X. Model X200-15K je výkonný multimediální notebook se 17.1“ displejem, grafickou kartou NVIDIA GeForce 8700M GT a HD DVD-ROM mechanikou. Jeho provedení i specifikace z něho dělají dostatečnou náhradu za stolní počítač určenou jak náruživým hráčům, tak milovníkům videa ve vysokém rozlišení. X200 stojí na technologii Intel Centrino Pro a poháněn je procesorem Intel Core 2 Duo T7700P, který má každé ze svých dvou jader taktováno na 2,4 GHz (FSB 800 MHz, 4 MB L2 cache). V jeho nitru se dále nachází 2 GB DDR2 paměti běžící na frekvenci 667 MHz, 300GB pevný disk s rozhraním SATA a 4200 otáčkami za minutu, Intel Turbo Memory pro zrychlení spouštění systému či často používaných aplikací a již zmiňovaná grafická karta GeForce 8700M GT s 256 MB vlastní paměti a až 2047 MB sdílené paměti pomocí technologie TurboCache.


Notebook nabízí elegantní kombinaci černé a stříbrné, která v žádném případě neurazí. Displej nabízí rozlišení SWXGA+ (1680 x 1050 pixelů) a integrované jsou reproduktory značky Harman Kardon. Obsažena je i HD DVD mechanika a nabízen je i Dual Mode Pad, který funguje jako běžný Touch Pad, ale má na sobě ještě řadu ikon pro spouštění či ovládání aplikací a systémových nástrojů. Integrovaná je dále webová kamera s rozlišením 1,3Mpixelu. Nechybí ani gigabitový ethernet, Wi-Fi s podporou standardů 802.11a/b/g/Draft-N a také Bluetooth. Na notebooku je předinstalován systém Windows Vista Home Premium Edition. Na poli bezpečnosti najde využití například snímač otisků prstů. Co se portů týče, tak je obsaženo šest USB 2.0, S/PDIF, TV výstup, ExpressCard slot, čtečka paměťových karet 6-in-1 a dále také HDMI. Cena tohoto modelu je potom 65 438 Kč s DPH.

Zdroj: Toshiba