Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba oznamuje novou sérii notebooků Satellite

9.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
Toshiba oznamuje novou sérii notebooků Satellite
Společnost Toshiba právě oznámila, že do obchodů putuje pětice nových sérií Satellite notebooků. O některých jsme již psali, některé dokonce již společnost ukazovala dříve, nyní však po představení tiskovou zprávou oficiálně vstupují do...
Společnost Toshiba právě oznámila, že do obchodů putuje pětice nových sérií Satellite notebooků. O některých jsme již psali, některé dokonce již společnost ukazovala dříve, nyní však po představení tiskovou zprávou oficiálně vstupují do prodeje. Nový design nabízí horizontální mřížku na povrchu, což společnost označuje technologií „Fusion.“ První sérií je Satellite A300 nabízející širokoúhlý 15,4“ displej a LED podsvícené multimediální klávesy. Obsaženy jsou také Sleep-and-Charge USB porty společnosti Toshiba. Ty přináší možnost napájet mobilní zařízení (MP3, PDA, mobil atd.) i pokud je notebook vypnutý. A300 nabízí konfigurace založené na platformách společností Intel i AMD.



Druhou sérií je Satellite U400 s podobnými parametry, liší se však velikostí displeje, který je 13,3“. Příjemný design nabízí i série P300 s 17“ širokoúhlým TruBrite displejem a plnou klávesnicí včetně numerické části. U vybraných modelů je nabízeno rozšíření skrze technologii REGZA LINK (HDMI-CEC) umožňující připojení k externím displejům. Série Satellite M300 pro změnu nabídne 14,1“ displej a svou cenou začíná na 949 amerických dolarech. Parametry jsou obdobné jako u modelů předchozích, použity jsou například dva reproduktory Harman Kardon. Oficiálně skrze stránky společnosti si budeme moci pořídit i notebooky Satellite X205-SLi5 a Satellite X205-SLi6 dodávající vysoký výkon například pro hraní her. Cena začíná na 1999 dolarech a oba modely nabízí možnost použití dvou NVIDIA GeForce 8600M GT grafických karet. Notebooky jsou poháněny procesory Intel Core 2 Duo (v základu T9300 či T8300) a kapacita pevných disků je 320 GB či 400 GB.



Velikost displeje je 17“ a nabízí rozlišení 1440 x 900 pixelů. Operační paměť PC2-5300 v základní variantě činí 3 GB, rozšířena může být na 4 GB. Samozřejmostí je snímač otisků prstů a webová kamera.

Zdroj: Laptoplogic