Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba prodává první HD DVD vypalovačku pro PC

7.1.2007, Milan Šurkala, aktualita
Toshiba prodává první HD DVD vypalovačku pro PC
Toshiba SD-H903A je název nové 5,25" mechaniky této společnosti, která umí číst a vypalovat média HD DVD včetně starších formátů DVD a CD. Prodej mechaniky by měl začít již v lednu tohoto roku. Splňuje ekologickou normu RoHS, je určena pro...
Toshiba SD-H903A je název nové 5,25" mechaniky této společnosti, která umí číst a vypalovat média HD DVD včetně starších formátů DVD a CD. Prodej mechaniky by měl začít již v lednu tohoto roku. Splňuje ekologickou normu RoHS, je určena pro rozhraní SATA a vyrovnávací paměť má velikost 8MB.



Média HD DVD zvládne mechanika číst 1x rychlostí, DVD-ROM/+R/-R čte 8x rychlostí, všechny dvouvrstvé disky DVD a přepalovací disky DVD pak 6x rychlostí a DVD-RAM maximálně 3x. Všechny disky CD pak 24x rychlostí s výjimkou 12x rychlostního čtení CD-DA.

Víc nás ale asi budou zajímat rychlosti zápisu. Rozhodně se nejedná o žádného rychlíka. Vypalování disků HD DVD-R jedno i dvouvrstvých lze maximálně 1x rychlostí. Jednovrstvé disky DVD-R/+R lze vypalovat 8x, dvouvrstvé disky DVD-R DL/+R DL jen 2,4x a přepalovací disky DVD-RW/+RW 4x rychlostí. DVD-RAM zvládne maximálně 3x, CD-R pouze 16x a CD-RW jen 10x rychlostí. Mechanika má rozměry 184×146×41,5mm. Váží 830 gramů.

Zdroj: www.cdrinfo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.