Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Qosmio G40 oficiálně představen

10.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
Toshiba Qosmio G40 oficiálně představen
Možná si vzpomínáte na tento notebook společnosti Toshiba, o kterém jsme předběžně psali zhruba před měsícem. Nyní se tento kousek dočkává oficiálního představení a víceméně byly potvrzeny dříve odhadované parametry. Určen bude pro náročnější...
Možná si vzpomínáte na tento notebook společnosti Toshiba, o kterém jsme předběžně psali zhruba před měsícem. Nyní se tento kousek dočkává oficiálního představení a víceméně byly potvrzeny dříve odhadované parametry. Určen bude pro náročnější klientelu, kterou má zaujmout i svým vzhledem. Uvnitř nalezneme HD DVD-R mechaniku a notebook nabídne displej o úhlopříčce 17“. Rozlišení displeje je potom 1920 x 1200 pixelů a grafické operace obstarává karta GeForce 8600M GT. Co se skladovacího prostoru týče, tak díky dvoum 200GB diskům můžete využít až 400GB prostoru. Novinku Santa Rosa platformy pohání procesor Core 2 Duo T7300 na frekvenci 2,0GHz a nový notebook bude dostupný v černo-šedé barevné kombinaci.


V základu dále nalezneme 2GB operační paměti (1GB flash paměti pro zvýšení výkonu), dálkový ovládač, integrovanou webovou kameru s rozlišením 1,9Mpixelu, snímač otisků prstů, TV tuner, čtyři zabudované reproduktory, HDMI a S/PDIF výstup, čtečku paměťových karet, gigabitový ethernet, Wi-Fi adaptér a Bluetooth.. Model Qosmio G40 má nahradit velice oblíbený notebook R400. Vypuštění v Evropě a USA je naplánováno zhruba na začátek června tohoto roku a zpřesněna byla i cena, která bude začínat na 1800 amerických dolarů (integrované grafické jádro, menší disk) a spolu s vyšší konfigurací bude samozřejmě úměrně stoupat.

Zdroj: gizmodo