Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba uvádí první notebook se systémem Windows Vista Ultimate

12.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Toshiba uvádí první notebook se systémem Windows Vista Ultimate
Toshiba ve spolupráci se společností Microsoft představila první notebook s Windows Vista Ultimate - model Portégé R400. „Od nejranější fáze svého vývoje byl model Portégé R400 navržen a vytvořen pro operační systém Vista Ultimate. Je výsledkem...
Toshiba ve spolupráci se společností Microsoft představila první notebook s Windows Vista Ultimate - model Portégé R400. „Od nejranější fáze svého vývoje byl model Portégé R400 navržen a vytvořen pro operační systém Vista Ultimate. Je výsledkem dosud nejintenzivnější spolupráce mezi společnostmi Microsoft a Toshiba,“ řekl Alan Thompson, výkonný viceprezident marketingu pro oblast EMEA divize Computer Systems společnosti Toshiba Europe.



Toshiba doufá, že nový notebook posune laťku pro ostatní výrobce a nastaví nový standard pro design 'ultrapřenosných' notebooků. Obsahuje širokoúhlý panel s úhlopříčkou 12,1" a využívá technologii společnosti Toshiba zvanou EasyGuard, jež zajišťuje ochranu před neoprávněným přístupem, krádeží dat a virtuálními útoky.

„Ve spolupráci se společností Toshiba jsme si přáli posunout laťku pro nejmodernější mobilní počítače ještě dále, protože veřejnost lákají inovace hardwarové konstrukce, pokroky v softwaru a neotřelé přístupy v oblasti stylu a ergonomie. Tento projekt skutečně všechny tyto tři prvky zahrnuje,“ řekl Jeff Raikes, prezident obchodní divize společnosti Microsoft.

Novinka se k nám má dostat počátkem února 2007. Zpráva však nehovoří o podrobných hardwarových specifikacích ani ceně.

Zdroj: Toshiba