Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Americký prezident Donald Trump má další problém se sociálními sítěmi. Jeho výroky na adresu imunity dětí ve sdíleném videu se nesetkaly s porozuměním a Facebook mu toto video smazal, Twitter zase vydal zákaz tweetování.
kolecko (40) | 6.8.202022:35
Načo blokovanie?
Stačilo pridať vysvetlenie, že je to bullsh*t.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 6.8.202022:08
Klidně mě bijte, ale na celé aféře kolem ­"strašlivého viru­" něco smrdí. Minimálně okolo možností přenosu, plus totálně nesedí čísla. Oficiálně jde o strašlivě nakažlivou záležitost. Stačí se dostat do okruhu pár metrů od nakaženého a máte šanci tak 50­/50, že to dostanete. Oficiálně stačila jedna nakažené hloupá dívčina chrlající do pití v Techtle Mechtle, aby nakazila asi 60 lidí na místě a snad dalších 100 co ani neviděla. Ovšem, chrchjaící jim do pití.. Zatímco když jede nakažený MHD, tak z nějakého důvodu nenakazí celou tramvaj­/autobus.. Ačkoliv by dle ­"obrovské nakažlivosti­" měl. A další fakt k zamyšlení: Ani na místehc, kde ZCELA kašlali na jakoukoliv prevenci se nenakazilo ani 1% obyvatel. ­(současně. dnes postupně víc, ale je to půl roku, při trvání jedné ­"generace­" nákazy 10­-14 dní maximálně.

Jak říkám: Bijte mě, ale něco tam nesedí. Minimálně mi přijde, že je to zřejmě vzduchem SKORO nepřenosné.
Odpovědět1  4
cztajtrlik (57) | 6.8.202014:51
Kdyby ten pan napsal, ze z deti jsou ohrozena takrka vyhradne jen novorozenata a batolata a u starsich deti az na vyjimky nehrozi komplikace, tak by me zajimalo, ci by to tam zustalo.

On nerekl kategoricky zadne dite, ale takrka vsechny, cemuz data jednoznacne odpovidaji. V zaplave toho jeho mrmlani zase jednou uvedl neco, co je podlozene a oni mu to zcenzurujou, cimz mu v dusledku neuveritelne politicky pomuzou.

Jako tehdy kdyz rekl, ze vsech dvacet mest s nejvyssi kriminalitou ridi demokrate a Washington post udelal analyzu s titulkem, ze to neni pravda a zverejnil graf, kde se ukazalo, ze krome jednoho mesta ridi demokrate vsechna.
(https:­/­/www.washingtonpost.com­/gdpr­-consent­/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fpolitics%2f2020%2f06%2f25%­2ftrump­-keeps­-claiming­-that­-most­-dangerous­-cities­-america­-are­-all­-run­-by­-democrats­-they­-arent%2f%3foutputType%3damp&outputType=amp a zde https:­/­/www.google.cz­/amp­/s­/www.foxnews.com­/media­/washington­-post­-mocked­-fact­-check­-trump­-dem­-cities.amp­)

At mi nerikaj, ze mu tyhle nahravky na smec neposilaj zamerne a jsou fakt takhle pitomi, zatimco jiny, prokazatelny nesmysly, mu nechavaj :­)

Podle logiky aplikovane v tomto pripade by meli davat ban prakticky na jakykoliv clickbaitovy pausalizujici titulek drive serioznich medii, ktery je byt jen v nevyznamnem detailu odlisny od skutecnosti. A to jsou dnes az na vyjimky vsechny..
Odpovědět1  1
M0RGAN (249) | 6.8.202014:14
To je tak, když se chronický dezinformátor a konspirační teoretik stane nejmocnějším mužem světa. :­-)
Odpovědět3  3
cztajtrlik (57) | 6.8.202015:01
Az na to, ze tentokrat je to objektivni fakt ­(viz muj prispevek vyse a informace v samotnem clanku­). Takze za chvili zatweetuje neco s odkazem na statistiky, zakonci svym klasickym ­"WITCH HUNT!­" a dostane ctvrt mega liku.

Namisto poskozeni mu tak naopak pomuzou. Je to zajimave, kdyz jinak maji x prilezitosti ho nachytat, kde evidentne blabluje... Ale to ne, vzdy mu daj ban, kdyz nahodou mluvi pravdu :)
Odpovědět1  1
Duncan66 (205) | 7.8.202015:12
Ikdyby, tak si za to svym neustalym lhanim muze stat, ze si nekdo nevsimne, ze ma jednou vyjimecne pravdu.
Navic on casto placa ciste na zakladew svych pocitu a dojmu a nema to ozdrojovane.
Odpovědět0  0
tombominos (1342) | 7.8.202021:32
"Navic on casto placa ciste na zakladew svych pocitu a dojmu a nema to ozdrojovane.­"
.. to dela spousta lidi, staci se podivat do diskusi a presto jim prispevky nemazou. Tenhle druh cenzury je blbe a jen ukazuje, ze korporace, ovladajici media a socialni site, maji bohuzel cim dal tim vetsi vliv i na utvareni spolecneskeho vedomi.
Odpovědět1  0
Tak jim okamžitě zakážu cenzuru a pod likvidační miliardovou pokutou, domnívám se že by si všichni oddychli a lidi by si mezi sebou řekli konečně pravdu.
Odpovědět1  3
zivan (127) | 6.8.202014:10
Myslis tu pravdu, ze za Covid muze 5G nebo ze jsou jim nakazene ty tycinky na testech? A ze zeme je placata a vsichni kdo tvrdi opak lzou?
Odpovědět4  0
cztajtrlik (57) | 6.8.202015:18
A mne se ta myslenka libi. At si lidi nesmysly overujou sami, ja svobodu rad. Sousedka pred 28 lety take rozeslala dvacet dopisu, protoze ve schrance nasla jeden, ktery ji zarucoval stesti, a hadala se na tom s mamcou, co ji rekla, ze to je kravina.

Lidi se maj vest k zakladnimu overovani informaci, aby treba na 5G plky neskocili. A ne z nich vyrabet tupy ovcoblbce a pak vse zakazovat, protoze si jich spousta neumi nic overit a hned bezi zapalit vysilac... Jako se uci, ze prstiky do zasuvky ne, tak net je uz dnes zakladni potreba a tohle by melo byt soucasti. A pak si kazdy udela nazor sam. Ale zakazovat, nakazovat a urcovat, co je dobry a co ne a mit na to komise... To uz tu bylo.
Odpovědět3  0
zivan (127) | 6.8.202016:41
Tot otazka. Ze nekdo posle zbytecne dvacet dopisu je fuk, posta podekuje. Ale asi te moc nepotesi, ze ti nekdo podpali barak, protoze na nem mas antenu a nejaky ­"vtipalek­" po emailu rozsiril, ze je to to nebezpecne 5G.
Odpovědět0  0
cztajtrlik (57) | 6.8.202017:27
To nepochybne. Ja ale psal o tom, ze by se lide meli vzdelavat smerem k overovani predkladanych informaci. Cenzurovanim se nicemu nepomuze, informace protece jinym kanalem a zabednence si najde. A ten o to radikalneji bude nesmyslu verit, protoze to prece oficialne zakazali, tak na tom neco bude..

Kdyz se to necha a lide budou vedeni k tomu, ze overovani je zaklad, jen si z toho budou delat prcu. A proste se mi prici, ze ma nekde fungovat komise ci algorigmus urcujici, co je spravne a co ne... To smrdi zneuzitim a omezovanim a rychle se to muze zvrtnout.
Odpovědět2  0
tombominos (1342) | 6.8.202020:36
Cenzura nic neresi a principielne je spatne, snad s vyjimkou opravdoveho nabadani k vellmi spatnym vecem ­(at se tu nemusim vypisovat jednotlive­).
Probelm cenzury je i to, ze zadna cenzura neni objektivni. Da se klidne i rict, ze co je povoleno rikat dneska nemusi byt zitra. Co je povazovano za ­"pravdu­" nemusi byt povazovano za pravdu pristi rok, atd. viz zkusenosti z komunismu a dalsich nesmyslu. Konec koncu v mnoha firmach funguje ­"auto­" cenzura, takze nemusime pro priklady ani daleko do minulosti.
Je to velmi spatna cesta.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.