Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TV program pro Palm i Pocket PC zdarma!

1.7.2003, Petr Hájek, článek
TV program pro Palm i Pocket PC zdarma!
Na stránkách pana Romana Šitiny začala fungovat zajímavá služba - vyplníte si jednoduchý formulář, které programy a kdy Vás zajímají a následně si obratem stáhnete nevelký soubor s požadovanými informacemi. Mimochodem, až pak někdy manželka zapomene koupit "papírový" TV program, kdopak bude pan Chytrý a zachrání prekérní situaci?
Pokud již podle našich návodů používáte svůj Palmáč či Pocket PC jako dálkové ovládání a přitom se i nadále hádáte se zbytkem rodiny o jeden televizní program položený na stole v obýváku, nemyslíte, že je nejvyšší čas pořídit si i jeho digitální verzi? Jestliže si tedy aspoň občas pustíte TV, zcela určitě si nezapomeňte do oblíbených odkazů přidat i web TV programy na Palmech.

Po načtení stránky se zobrazí jednoduché rozhraní, ve kterém si můžete vybrat, zvolit a zafajfkovat vše co Vás zajímá, případně co požadujete. Aktuální den je vysvícen, ale lze si nechat vygenerovat seznam i na více dní (až 10).





Jak vidno z horního obrázku, informace o programech lze získat až týden dopředu nebo tři dny dozadu o těchto kanálech:

1. ČT 1
2. ČT 2
3. Nova
4. Prima
5. HBO
6. Hallmark
7. Markíza
8. Spektrum
9. Discovery
10. Animal Planet
11. Supermax
12. Galaxie Sport

Soubor s TV programem je sice jakožto PalmDOC primárně určen pro platformu (a potažmo zařízení) Palm OS, ale díky programům jako je třeba uBook Reader jej lze poměrně snadno prohlížet i na platformě Pocket PC. Jen si nezapomeňte správně nastavit zobrazování českých znaků...



Diváky rozmazlené televizními programy tloušťky 5 cm, které obsahují stovky kanálů, tento stručný list pravděpodobně nezaujme, ale ruku na srdce, kdo z nás, fandů PDA, má čas se jimi probírat? Jistě se shodneme na tom, že každá vteřina strávená studiem TV seznamu může být využita i k jiným, užitečnějším činnostem.



Jistě si asi právě říkáte, jakpak jsou na tom vygenerované soubory s délkou? Není třeba se strachovat, protože vzhledem k výhradně textové povaze televizního programu (pomiňme osobnosti vyžadující vedle soupisky programů fotku zubícího se umělce či scény z filmu) měly testovací soubory pouhých 42,8 kB (6 stanic, týden dopředu) a 89 kB (všechny stanice, 10 dní).

Službě díky její jednoduchosti prakticky není co vytknout (vlastně nahoře je vidět jedna z mušek, kterou autor jistě hbitě opraví - chybějící mezera mezi časem a názvem programu u některých stanic).