Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter začne ve velkém mazat neaktivní účty, uvolní mnoho uživatelských jmen

12.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
Twitter začne ve velkém mazat neaktivní účty, uvolní mnoho uživatelských jmen
Elon Musk a jeho sociální síť Twitter rozjede velkou čistku. Hodlá smazat účty, které jsou dlouho neaktivní, a uvolnit tak spoustu blokovaných uživatelských jmen. Ne každý s tímto krokem ale souhlasí.
Elon Musk po převzetí sociální sítě Twitter nenechává kámen na kameni, Dalším krokem má být velké mazání neaktivních uživatelských účtů. Tím by se měla uvolnit mnohá uživatelská jména, která by chtělo velké množství lidí, ale jsou zablokována uživateli, kteří svůj twitterový účet stejně nevyužívají. Podle Muska by mělo jít o účty, které byly neaktivní po dobu několika let, a zároveň varuje, že mnozí uživatelé kvůli tomu mohou pozorovat pokles v počtu sledujících. To je ale v zásadě jedno, protože neaktivní sledující je vlastně žádný sledující, jen nepravdivě zvyšuje číslo. To sice může některým lichotit, ale lepší je patrně vědět, kolik je reálných sledujících než fiktivních.
 
Elon Musk
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr (přidáno logo)
 
To se ale pochopitelně setkalo s velkou nevolí. Mnozí argumentují tím, že zmizí účty mnoha lidí, kteří např. zemřeli, a s tím i mnohé důležité tweety a památka na ně. Elon Musk proto následně reagoval tím, že nepůjde přímo o smazání těchto účtů, ale o jejich archivaci, nicméně s tím, že se uvolní ona uživatelská jména. Otázkou však je, co se stane s odkazy na tyto tweety, když se změní jména uživatelů, a tedy i URL adresy na ně. Podle Muska by takto mohlo být uvolněno 1,5 mld. uživatelských jmen.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.