Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Unikají snímky Radeonů RX 7600 a předpokládané ceny, měly by být OK

22.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
Unikají snímky Radeonů RX 7600 a předpokládané ceny, měly by být OK
Uvedení nových Radeonů RX 7600 se kvapem blíží a nyní unikají další snímky grafických karet. Také se objevují další uniklé ceny, které vypadají být celkem v pořádku. Nejsou vysoké, ale ani překvapivě nízké, jak se kdysi tvrdilo.
Už jen pár dní nás čeká od uvedení nových grafických karet AMD Radeon RX 7600 (mělo by proběhnout 25. května). Není divu, že se to nyní hemží úniky a máme tu hned několik nových. Některé z nich se týkají designu karet. Na serveru VideoCardz se objevilo hned několik snímků karet od společnosti ASRock a Asus. ASRock má řešení se dvěma i třemi ventilátory, v obou případech šlo o přetaktované verze, od Asusu pak vidíme kompaktnější řešení se dvěma ventilátory. I zde jde o OC verze, jedna základní Dual, druhá pak patří do série ROG Strix Gaming (na snímku).
 
Asus Radeon RX 7600 ROG Strix Gaming 8GB OC
 
Stále nezodpovězenou otázkou je oficiální cena nových karet. Měli jsme tu zvěsti o velmi nízké ceně 249 USD i částky z Francie ve výši 349 EUR. Nyní se objevil únik z Kanady, který se týká tří karet, a to Gigabyte Radeon RX 7600 Gaming OC a dvou XFX Radeon RX 7600 Speedster (verze QICK308 Black a SWFT210 Core). Jejich ceny se pohybovaly mezi 409 až 425 CAD, což je 303 až 315 USD. Vypadá to, že MSRP nových karet by tak mohla opravdu padnout na 299 USD (vyšších 329 USD už vypadá nepravděpodobně), což nás v ČR posílá pravděpodobně k částce okolo 8000 Kč s DPH. Ostatně za 299 USD je i nová GeForce RTX 4060 a ta má pro ČR stanovenu cenu 7899 Kč s DPH.
 
Zdroj: wccftech.com (2)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.